trumpshow

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha destacat aquest diumenge que el procés de retirada de les tropes nord-americanes de sòl sirià ja ha començat i ha amenaçat amb "devastar econòmicament" el govern de Turquia si Ankara decideix atacar els kurds a Síria.

"La retirada de les tropes nord-americanes de Síria, que hauria de haver-se posat en marxa fa temps, ha començat mentre es continua atacant des de moltes direccions dels pocs territoris que queden en mans d'Estat Islàmic", ha asseverat el magnat novaiorquès al seu compte de Twitter.

"Devastarem econòmicament Turquia si ataca els kurds", ha afegit. Poc després, Trump ha indicat que "igualment" espera que els kurds "no provoquin Turquia".

"Rússia, l'Iran i Síria s'han vist significativament beneficiats per la política dels Estats Units d'acabar amb Estat Islàmic a Síria. Nosaltres també ens n’hem beneficiat, però ara és el moment que les nostres tropes tornin a casa", ha manifestat abans d'instar les parts a acabar amb les "guerres interminables".

TURQUIA INSTA ELS EUA AL FET QUE HONRI LES RELACIONS

Ibrahim Kalin, portaveu del president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha instat el govern dels Estats Units a "honrar la relació bilateral" entre els dos països en resposta als comentaris realitzats aquest diumenge pel dirigent nord-americà, Donald Trump, sobre els kurds a Síria.

"Senyor Donald Trump, és un error fatal igualar els kurds sirians amb el PKK, que es troba a la nostra llista de terroristes, així com la seva branca siriana de les YPG", ha asseverat Kalin al seu compte de Twitter.

"Els terroristes no poden ser els teus socis i aliats. Turquia espera que els Estats Units honri la nostra estratègica relació i espera que no es vegi eclipsada per propaganda terrorista", ha subratllat.

contador