wall street portada 1
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street registra caigudes del 0,5% després que l'S&P 500 hagi rebotat un 10% des dels mínims anuals de 2018 registrats el passat 26 de desembre. El mercat es pren un respir després que hagi acabat la primera ronda de negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina.

  • 38.085,80
  • -

El Ministeri de Comerç xinès ha afirmat aquest dijous que les negociacions han estat extenses i han ajudat a establir una nova base per a noves converses entre les dues majors economies del món.

Però si les dues parts són incapaços d'arribar a un acord abans de la fi de la seva treva, el 2 de març, Trump planeja imposar tarifes valorades en 200.000 milions de dòlars sobre productes xinesos. Aquest tema serà sens dubte un dels principals centres d'atenció per al mercat durant les properes setmanes.

Des de la Xina, hem conegut que l'índex de preus industrials (IPP) i l'IPC de desembre s'han situat per sota del que s'esperava, "cosa que apunta a una major debilitat d'aquesta economia del que s'estimava inicialment", afirmen des de Link Securities.

Als EUA les peticions inicials de desocupació han baixat fins a les 216.000 des de les 233.000, per sota de les 225.000 anticipades. I les peticions contínues han baixat fins a les 1,72 milions des de les quasi 1,75 milions, lleugerament per sobre dels 1.710.000 previstos.

EMPRESES

Dins de l'àmbit empresarial, Jeff Bezos, fundador i màxim accionista d'Amazon, ha anunciat el seu divorci de Mackenzie Bezos, que podria convertir-se en el més car de la història, en disputar-se uns 137.000 milions de dòlars.

També destaca la caiguda del 18% de la cadena detallista Macy's després de llançar una advertència de beneficis.

Per la seva banda, al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cedeix un 1%, fins als 51,79 dòlars, després del fort rebot de principis d'any i després de l'increment dels subministraments de cru nord-americà.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,12%, fins als 1,1530 dòlars, després de marcar màxims dels dos últims mesos i mig en el seu encreuament contra el 'bitllet verd'.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

Després de rebotar un 10% des dels mínims anuals de 2018, registrats el passat 26 de desembre als 2.346 punts, l'S&P 500 va marcar aquest dimecres un màxim intradia als 2.595 punts, i tot i tancar en positiu, es va girar clarament a la baixa durant l’últim tram de la jornada.

José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, considera que el rebot del 10% entra dins dels paràmetres normals, ja que ha portat el preu fins a "les portes de l’important zona de resistència (abans suport) dels 2.600-2.625 punts".

"A dia d'avui", explica aquest expert, "el rebot encaixa a la perfecció dins del que seria un simple retrocés temporal als importants suports que es van perforar a mitjans de desembre. Els màxims i mínims decreixents hi són, i així no es puja".

Noticias relacionadas

contador