dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street roman tancat aquest dilluns pel festiu del Dia dels Caiguts (Memorial Day). Els índexs novaiorquesos van finalitzar la setmana amb signe mixt. El Dow Jones va perdre un 1%, mentre que l'S&P 500 va avançar un 0,32% i el Nasdaq va pujar un 2,51%, en el cinquè guany setmanal consecutiu. Els futurs sobre els índexs pugen lleugerament, malgrat que el mercat no obrirà les portes.

  • 17.718,30
  • 1,65%

Dimarts, les operacions tornaran a la borsa després de l'acord aconseguit entre demòcrates i republicans per elevar el sostre del deute als EUA.

"Esperem que els inversors tornin a apostar pel risc, en el que es pot considerar un petit 'ral·li d'alleujament'", expliquen des de Link Securities.

El pacte, que augmenta el límit de deute durant els dos propers anys, conté reduccions de despesa, enforteix els requisits de treball als programes d'ajuda pública i rescindeix els fons de Covid-19 que no es van utilitzar.

El text final, que no agrada a l'ala dura de demòcrates i republicans, serà sotmès a votació aquesta setmana pel Congrés i, posteriorment, haurà de ser recolzat pel Senat.

"Si bé és cert que l'acord esmentat encara ha de ser ratificat per les dues cambres del Congrés dels EUA, esperem que, malgrat l'oposició de les ales més radicals dels partits republicà i demòcrata, s'assoleixi tant a la Cambra de Representants , controlada pels republicans, com al Senat, on els demòcrates tenen majoria, les majories necessàries perquè la llei arribi al president Biden a finals d'aquesta setmana per ser ratificada", afegeixen els experts de Link Securities.

L'acord sobre el sostre del deute als EUA entra a la recta final i en una carrera contrarellotge amb l'objectiu de ser aprovat abans del dia 5 de juny, la nova data que la secretària del Tresor, Janet Yellen, ha fixat com el moment en què país no podrà fer front als seus pagaments.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

Amb el tema del deute solucionat, els inversors tornaran a centrar la seva atenció en la macroeconomia, que durant els propers dies estarà marcada per l'ocupació. Dijous es coneixeran l'enquesta d'ocupació privada que elabora la consultora ADP així com les peticions setmanals de desocupació.

Divendres, per part seva, es publicarà l'informe d'ocupació del mes de maig, per al qual el consens espera una reducció de les nòmines no agrícoles fins a les 180.000, des de les 253.000 del mes anterior.

Per a Link Securities, les xifres macro publicades recentment als EUA continuen donant mostres d'una economia més resistent del que s'esperava, impulsada pel bon comportament del sector serveis i per un mercat laboral que, lluny de caure, segueix molt pujant.

"Tot això està impedint que la inflació baixi al ritme que voldria veure la Reserva Federal (Fed), cosa que obre la possibilitat que el banc central nord-americà torni a apujar els tipus d'interès a la reunió del seu Comitè Federal de Mercat Obert ( FOMC) de juny quan, tant nosaltres com la majoria del mercat, donava per finalitzat el procés d'alces de tipus, almenys de moment, entenem que en la decisió que adopti la Fed en aquest sentit tindran molt de pes les dades d'ocupació agrícola del mes de maig, que es publicaran aquest divendres als Estats Units", afirmen aquests experts.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,43% (72,98 dòlars) i el Brent guanya un 0,31% (77,21 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,05% (1,0719 dòlars), i l'unça d'or cotitza plana (1.962 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,81% i el bitcoin avança un 1,20% (26,905 dòlars).

Noticias relacionadas

contador