nina mascarilla wall street portada
Benno Schwinghammer/dpa

Wall Street cotitza amb sòlides pujades a l'inici d'una setmana marcada, una vegada més, pel coronavirus. La carrera per a trobar un vaccí s'ha vist accelerada aquestes darreres hores i així ho celebren empreses com Pfizer i BioNTech al parquet.

  • 37.986,40
  • -

La primera avança un 2% i la segona es desmarca amb pujades del 5%. Aquests avanços, que poden suposar una empenta per al descobriment d'un vaccí, donen als inversors la confiança que necessiten enmig de rebrots com el de Florida.

Aquest estat va registrar 15.299 nous contagis diumenge, la xifra més alta registrada a qualsevol estat del país des de l'inici de la pandèmia. En total, són més de 3 milions els positius per coronavirus a la primera economia del món. "El coronavirus continua sent un gran problema", reconeixen els experts de Vital Knowledge. "El mercat s'ho continua prenent tot relativament bé", remarquen.

Un altre detall important a tenir en compte són les grans tecnològiques. Són els valors que estan alimentant i sostenint el ral·li de les borses, però els analistes de Miller Tabak ja adverteixen que "s'estan 'sobrecomprant' i comencen a estar sobrevalorades".

La temporada de resultats del segon trimestre arrenca aquest dimarts als EUA amb JP Morgan, Citigroup i Wells Fargo rendint comptes davant el mercat. El consens d'experts preveu un enfonsament del 44% dels beneficis d'aquest trimestre, la caiguda més forta des del quart trimestre de 2008, any de la crisi global.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa comencen també la setmana amb pujades, a l'espera del BCE, el Consell Europeu i els resultats. Finalment, a l'Àsia el verd s'ha imposat també amb força, especialment a les borses xineses.

Noticias relacionadas

contador