ep archivo   debut de santander mexico en wall street
FUENTE - Archivo

Caigudes moderades a Wall Street després de registrar la seva setmana més baixista des de febrer. Els índexs nord-americans van caure entre un 1% (Dow Jones) i un 2,4% (Nasdaq) durant les últimes cinc sessions, encara que van aconseguir recuperar-se durant dijous i divendres de les importants pèrdues que van acumular durant la primera part de la setmana.

  • 38.460,92
  • -

Els inversors segueixen donant-li voltes al repunt històric de la inflació registrada a l'abril als EUA, tot i que les mans fortes consideren que qualsevol correcció que es produeixi al mercat és una oportunitat per comprar a nivells més atractius.

"Bullard i altres consellers de la Fed van insistir que el repunt de la inflació és transitori, però sembla massa repunt com perquè el mercat es fïi, per molt que insisteixin que això és així", afirmen des de Bankinter.

"Per això", afegeixen aquests analistes, "la correcció de les borses va ser acusada de dilluns a dimecres i, en posar-se els preus més atractius i sortir la macro nord-americana fluixa, dijous i divendres van rebotar amb certa alegria. Ara, com pitjor surti la macro nord-americana, gairebé millor per a les borses, perquè això refredarà l'expectativa que la Fed hagi de canviar els seus plans i, per exemple, anar disminuint el ritme de compres de bons. el mal és bo".

En la seva opinió, "el que hem vist fins ara no és un canvi de direcció de mercat, sinó unes borses que es van parar a prop dels seus nous màxims per causes naturals, i que quan havia sortit una inflació massa alta havien agafat especial por de la Fed, com és lògic".

Per Bankinter, "la clau de volta ara és com surti la inflació nord-americana fins a juliol/agost. Però no la inflació aïlladament, sinó en combinació sobretot amb l'ocupació. Perquè si aquest millorés molt ràpidament (l'abril no va ser així, sinó va decebre) llavors la Fed sí que podria estar en un compromís i veure forçada a canviar la seva estratègia".

En aquest escenari, les dades més importants per als inversors en les properes sessions seran les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (dimecres), que podrien donar algunes pistes addicional de la seva perspectiva sobre la inflació.

Dijous es publicaran les peticions setmanals atur i l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia, mentre els indicadors PMI d'activitat econòmica a l'Eurozona i Estats Units (preliminars del mes de maig) es coneixeran el divebndres. Aquest dilluns, l'índex manufacturer Empire State de Nova York ha baixat al maig fins a 24,3 des de 26,3, tot i que el mercat esperava una caiguda més gran, fins a 23,9.

A nivell empresarial, el divorci de Bill Gates i Melinda Gates segueix fent córrer rius de tinta. Aquest dilluns tots els mitjans publiquen que Gates va deixar Microsoft en ser investigat per tenir una relació amb una treballadora.

A més, l'operadora AT&T ha acordat escindir i fusionar la seva divisió de mitjans WarnerMedia amb Discovery per competir amb Netflix en el mercat de reproducció en directe. Tant AT & T com Discovery registren forts guanys.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,1%, fins als 65,45 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,02% i es canvia als 1,2143 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,62% i l'unça d'or puja un 0,8%, fins als 1.853 dòlars. Finalment, el bitcoin cau un 1%, fins als 45.050 dòlars, després de la forta correcció de la passada setmana i pels nous comentaris negatius d'Elon Musk.

Noticias relacionadas

contador