wall-street-termine-en-baisse 20190806181232
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street continua de festa. Els principals índexs nord-americans tornen a cotitzar aquest divendres amb pujades per ampliar els seus màxims històrics per enèsima vegada des del començament de 2019. Com apunten els analistes de Vital Knowledge, "la renda variable estendrà el seu ral·li fins a finals d'any", tot i que "les entrades de diners segueixen sent relativament petites". Cal recordar que ahir el Nasdaq va superar els 9.000 punts per primera vegada en la seva història.

A poc a poc, els inversors van abraçant actius de més risc d'acord la pau aranzelària entre la Xina i els EUA s'acosta. Les dues majors economies del món segellaran el seu acord de 'fase u' a principis de gener. Per seguir alimentant l'optimisme de cara a aquesta trobada, el president nord-americà, Donald Trump va anunciar aquest dijous que tindrà lloc una cerimònia amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, per a la signatura del pacte.

Aquest divendres no es publiquen resultats empresarials ni dades macro rellevants. L'atenció del mercat se centra aquests dies en si la borsa podrà o no estendre el seu ral·li. Les dades recopilades per Almanac asseguren que sí. Des de 1950, l'S&P 500 s'ha apuntat avanços de l'1,3% durant les cinc últimes sessions de l'any sortint i durant les dues primeres jornades de l'entrant.

Al mercat de matèries primeres, el barril West Texas repunta un 0,15% i se situa a prop dels 62 dòlars. Per la seva banda, al mercat de divises, l'euro es revalora un 0,54% i es canvia als 1,1156 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys baixa fins a l'1,88%, mentre que la del bo a dos anys descendeix a l'1,61% i la del de tres mesos cau a l'1,57%.

Noticias relacionadas

contador