wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street registra pujades destacades i s'acosta als màxims històrics tot i el nou repte aranzelari de Trump. El president dels EUA ha tornat a defensar la seva estratègia respecte al gegant asiàtic, en afirmar que "ens està donant un gran avantatge competitiu".

"L'acord amb la Xina sortirà bé gràcies als aranzels", ha apuntat Trump. "Ara mateix, la seva economia està sent delmada per les companyies que deixen el país per altres països com el nostre perquè no volen pagar aquestes tarifes", ha afegit.

Un dels factors positius que estan descomptant els inversors és la decisió de les autoritats xineses de recolzar les emissions de bons per fins a especials dels governs locals.

La mesura és un esforç per accelerar el finançament dels principals projectes a través de les emissions de bons, que s'utilitzen principalment per a inversions en infraestructura, segons ha confirmat el Banc Popular de la Xina (PBoC) en un comunicat conjunt amb altres agències governamentals.

"El repunt global del mercat d'accions continua aquest dimarts gràcies a les perspectives d'un nou estímul governamental a la Xina", ha assenyalat Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell, segons recull MarketWatch.

ECONOMIA I EMPRESES

A l'escena econòmica, l'índex NFIB d'optimisme econòmic ha repuntat el maig fins a 105 des de 103,5. Per la seva banda, l'índex de preus de producció ha baixat fins a l'1,8% en taxa interanual el maig, per sota del 2% esperat. Finalment, l'índex Redbook de vendes setmanals minoristes ha baixat un 2,6%, fins al 5% en taxa interanual.

A l'escena empresarial, el fabricant de xips Broadcom puja amb força després d'anunciar un acord de dos anys per subministrar components a Apple, que també cotitza en positiu.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"Figura de tornada en l'S&P 500 no tenim, però a la vista del gràfic diari és evident que el 'cap i espatlles' està fallant. L'experiència ens diu que quan les figures fallen, els preus acostumen a reaccionar just al contrari. Solen tornar a l'origen del moviment, en aquest cas els màxims anuals i històrics", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Ara les zones de control es troben als 2.728 punts com a suport i als 2.894 punts com a resistència (últim màxim decreixent)", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 0,8%, fins als 53,72 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,04%, fins als 1,1315 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys repunta fins al 2,16% i es manté per sota de la del bo a tres mesos, que es relaxa fins al 2,26%.

Noticias relacionadas

contador