trump-xi

El president Donald Trump ha confirmat les amenaces abocades pel secretari del Tresor, Stephen Mnuchin, que s'aplicaran aranzels addicionals als productes xinesos si el president xinès, Xi Jinping, no assisteix a la reunió del G-20 d'aquest mes.

El republicà es va manifestar en aquest sentit durant una entrevista telefònica. Preguntat per si aquesta absència significa que les noves tarifes entraran en vigència immediatament, Trump va declarar a la CNBC: "Sí, entraran".

El president nord-americà prèviament va amenaçar d'imposar impostos sobre altres 300.000 milions en productes xinesos si no s'arriba a un acord comercial aviat. L'administració de Trump va augmentar els aranzels el mes passat en béns que importen els Estats Units des de la Xina per valor de 200.000 milions de dòlars.

Se suposa que Trump es reunirà amb Xi a la cimera del G-20, que està programada del 28 al 29 de juny a Osaka, Japó. S'espera que els líders de 19 nacions i la Unió Europea també hi assisteixin.

En l'entrevista telefònica, el líder dels EUA va dir que se sorprendria si Xi no hi assistís. Trump va dir que té "una gran relació" amb Xi, i va afegir que "en realitat és un home increïble".

A mesura que continua la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, Trump va dir que continuarà augmentant els aranzels als productes xinesos. Va dir que la seva administració actualment està gravant amb impostos "35% al ​​40%" dels productes xinesos que importen els Estats Units. Si no s'arriba a un acord, hi ha "un altre 60% i això serà gravat", va dir Trump.

Noticias relacionadas

contador