trader-sorprendido-mirando-pantallas-wall-street
Reuters
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street rebota després de registrar la seva jornada més baixista des d'octubre de 2019, amb pèrdues de l'1,5%, davant la creixent preocupació pel coronavirus xinès de Wuhan. Els inversors també estan pendents dels resultats d'Apple, que es publicaran després del tancament de mercat.

106 morts i 4.515 infectats. Aquest és l'últim i negre balanç que deixa el coronavirus. Encara que alguns experts treuen ferro a l'assumpte, com els d'Oxford Economics, que reconeixen "un gran impacte, però de curta durada".

Dins de l'àmbit empresarial, les mirades se centren en els de Cupertino. Tim Cook i els seus es confessen davant el mercat un any després de llançar un advertiment de beneficis per la Xina. Dimecres i dijous serà el torn d'altres grans tecnològiques com Amazon, Facebook i Tesla.

Ull també amb Pfizer. La farmacèutica nord-americana va registrar un benefici net atribuït de 16.273 milions de dòlars (14.788 milions d'euros) en el conjunt de 2019, xifra que equival a un increment del 46%.

En matèria macro, les comandes de béns duradors de desembre han pujat un 2,4% i han superat la previsió del 0,5%. No obstant això, excloent-ne la partida de Transports, han baixat un 0,1%, per sota de la pujada anticipada del 0,2%.

A més, l'índex de preus d'habitatge Case Shiller ha repuntat un 2,6% interanual fins al novembre, per sobre del 2,4% pronosticat. Falta per publicar l'índex manufacturer de la Fed de Richmond (gener) i la confiança al consumidor.

En matèria de política monetària, aquest dimecres la Reserva Federal dels EUA (Fed) publicarà el seu comunicat sobre política monetària. El consens no espera canvis en els interessos tot i que seguirà a prop la roda de premsa del seu president, Jerome Powell.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,1%, fins als 53,21 dòlars, després de les caigudes dels últims dies per la previsió d'una menor demanda per part de la Xina, el major importador de petroli del món. I l'unça d'or cau un 0,2%, fins als 1.574 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,62% i la del bo a 2 anys baixa a l'1,43%. Finalment, l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,1010 dòlars.

A Europa, l'IBEX rebota després de la seva última patacada. Finalment, a Àsia s'ha emportat tota l'atenció Corea del Sud, amb caigudes del 3% per a la seva borsa, el millor mirall de la preocupació pel coronavirus a la regió.

Noticias relacionadas

contador