ren-zhengfei-huawei-fondateur

Boris Johnson fa oïdes sordes a Donald Trump. El Regne Unit permetrà finalment a Huawei l'accés a la seva xarxa 5G malgrat les advertències dels EUA. Serà limitat, això si.

El primer britànic ha afirmat que el seu país pot obrir la porta a Huawei i, al mateix temps, preservar la seguretat nacional malgrat l'oposició nord-americana.

Mike Pompeo va llançar la pilota a la teulada de Johnson aquest diumenge. El secretari d'Estat va publicar a Twitter que "El Regne Unit té davant seu una decisió transcendental amb la seva 5G". Els britànics no deixen contents a ningú. D'una banda, no fan cas a l'amenaça de Washington i, de l'altra, restringeixen a Huawei l'accés a "xarxes i entorns crítics".

Els EUA sí va tancar la seva porta a Huawei. A la cara, de fet. Els de Trump van acusar el colós tecnològic d'estar sota el control de Pequín. Així, Washington presumeix de protegir-se el seu espionatge en plena guerra comercial amb la Xina. Aquesta opinió és compartida per alguns membres del propi partit que Johnson lidera. "El perill és permetre que la Xina entri al teu sistema donant a Huawei accés a la teva infraestructura", declarava Bob Seely a la BBC.

Noticias relacionadas

contador