wall street ouvre en baisse 20210401192136

Wall Street torna al verd després de les seves fortes caigudes d'aquest dilluns que van provocar el pitjor dia del Dow Jones en vuit mesos. Els tres principals índexs nord-americans es van veure clarament esquitxades pel vermell que havia adornat la resta de borses mundials pel redoblat por de la crisi de la Covid-19. Al tancament de la sessió d'aquest dimarts també s'espera que Netflix presenti els seus comptes per a aquest segon trimestre fiscal.

  • 38.303,87
  • -

"Seguim tenint una visió constructiva de les borses", assegura Dubravko Lakos-Bujas, de JP Morgan. De fet, aquest expert ha elevat el preu objectiu al qual pot arribar l'S&P 500 per a finals d'any, des dels 4.400 fins als 4.600 punts.

Pel que fa al petroli, els dos barrils de referència, el Brent i el West Texas, continuen per sota de la barrera dels 70 dòlars després que aquest dilluns s'anunciés l'acord de l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (OPEP+ ) per augmentar la producció i l'oferta del cru.

"Encara que els preus del petroli poden seguir cotitzant de forma volàtil, amb pujades intermitents i provant el nivell de 80 dòlars per barril durant els propers mesos, no preveiem un mercat desbocat a curt termini, ni tampoc un major esgotament", asseveren des d'RBC Capital Markets.

A nivell empresarial, els anomenats 'títols de la reobertura' lideren així el rebot aquest dimarts després de ser l''aneguet lleig' de les borses durant la sessió anterior. Els que també reboten, però no gaire, són els bancs i és que els inversors segueixen tenint un ull posat en el mercat de bons.

Seguint a l'àmbit empresarial, les accions d'IBM pugen un 3% després d'uns resultats trimestrals que han batut les expectatives i mostrat el major creixement de la seva facturació durant els tres últims anys. Netflix, que ret comptes davant el mercat al tancament aquest dimarts, cotitza amb lleus pujades.

També s'han conegut al matí d'aquest dimarts els resultats d'UBS, que obté un benefici net un 63% superior gràcies a "les condicions favorables del mercat", segons indiquen des de la companyia. Gràcies a això, repunta en borsa per sobre del 3%.

En altres mercats, el bitcoin ha tocat mínims mensuals i perd els 30.000 dòlars entre l'últim cop assestat pels reguladors xinesos, els avisos de la secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, sobre les monedes estables i les caigudes generalitzades de les borses per la por de l'avanç dels contagis de coronavirus. Ara mateix cau per sobre del 3%.

A més, l'euro es deprecia un 0,29% i es canvia a 1,1764 dòlars, mentre l'unça d'or repunta un 0,80%, fins als 1.823 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys es relaxa fins a l'1,146%.

Noticias relacionadas

contador