ep el fundador y consejero delegado de amazon jeff bezos
Andrej Sokolow/dpa - Archivo

Poc més d'una setmana després que el multimilionari britànic Richard Branson, propietari de l'aerolínia Virgin, volés a l'espai, arriba el torn del fundador d'Amazon i l'home més ric del planeta, Jeff Bezos, que ha aterrat amb èxit després del viatge espacial de 10 minuts a bord de la nau New Shepard, construïda per la seva companyia Blue Origin.

52 anys després de l'allunatge de l'Apol·lo 11, Blue Origin ha llançat el seu primer vol amb tripulació. Ha estat a les 15:00 hores de la tarda quan s'ha llançat des de Texas la càpsula amb el fundador d'Amazon a l'espai i ha batut alguns rècords.

L'han acompanyat Mark Bezos, el seu germà, Wally Funk, un pioner de la carrera espacial de 82 anys, i un estudiant de 18 anys. Han viatjat en una càpsula amb les finestres més grans que s'han dut a l'espai, que ofereix unes vistes impressionants de la Terra.

És "un gran pas per al futur turisme espacial", va dir Anderson Cooper de CNN, i "un pas notable en una missió que va començar fa més de dues dècades quan Jeff Bezos va fundar Blue Origin". Cooper va presentar "AC360" des del lloc del llançament dilluns.

"Estic entusiasmat. La gent em pregunta si estic nerviós. En realitat no estic nerviós, tinc curiositat. Vull saber què anem a aprendre", ha afirmat Bezos en una entrevista amb CBS News. "Hem estat entrenant. Aquest vehicle està a punt, aquesta tripulació està a punt, aquest equip és increïble. Ens sentim molt bé al respecte".

contador