wall street dl us usa stocks shares  dow jones s
Flickr (PD)

Wall Street cotitza a l'alça de forma moderada mentre els inversors segueixen pendents del mercat de bons i de les negociacions pressupostàries a Washington. Els índexs novaiorquesos van intentar rebotar ahir, però van tancar amb signe mixt, amb pèrdues de nou al sector tecnològic, arrossegat pel repunt en la rendibilitat del deute públic nord-americà.

  • 38.642,41
  • -

El Nasdaq acumula una caiguda setmanal del 3% i una mensual de gairebé el 5%, d'acord amb l'augment del rendiment del bo nord-americà a 10 anys, que va tocar dimecres l'1,56% però que ara es relaxa fins a l'1,541% . La resta d'índexs també tenen pèrdues durant els últims 30 dies, del 3,6% en el cas de l'S&P 500 i del 3% en el de Dow Jones.

A nivell econòmic, la dada més rellevant es coneixerà divendres, quan es publicarà la inflació PCE, la mesura preferida de la Fed per analitzar el comportament dels preus. En aquest sentit, l'evolució dels preus segueix preocupant al mercat.

Encara que aquest dijous també hi ha altres referències interessants, com les dades d'atur setmanal i l'índex PMI de Chicago.

Pel que fa a les peticions setmanals d'atur, la taxa han tornat a donar la sorpresa i encadenen per tercera setmana consecutiva alces. Ha arribat a les 362.000, enfront de les 335.000 previstes i les 351.000 de la dada de fa una setmana. Pel que fa a les sol·licituds contínues, la dada ha caigut fins a les 2.802.000, un descens de 20.000.

"El moderat augment de les sol·licituds de subsidi d'atur reflecteix probablement la moderació de l'activitat econòmica general. No obstant això, esperem que les sol·licituds inicials tornin al camí descendent durant les properes setmanes, a mesura que l'economia reprengui un major impuls durant el quart trimestre", apunten des d'Oxford Economics.

Sobre la política monetària, el president de la Fed, Jerome Powell, i la resta de banquers centrals que es van reunir per videoconferència a Sintra aquest dimecres van tornar a coincidir en què els efectes que estan provocant un augment de la inflació són "temporals" i s'aniran dissipant el 2022, encara que van reconèixer també que hi ha "riscos" cada vegada més importants per a aquesta previsió.

D'altra banda, continuen les negociacions prespuetarias a Washington. El Senat ha d'aprovar una llei per evitar el tancament del govern federal, mentre negocia el sostre del deute, la data límit de la qual és el 18 d'octubre. A més, la Cambra baixa vota sobre el pla d'infraestructures que promou l'Administració Biden.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Atents perquè el Nasdaq 100 ha dibuixat una figura baixista en forma de cap i espatlles, que si es complís enviaria l'índex tecnològic un 5% per sota dels nivells actuals, fins als 14.000 punts.

"Antany també coneguda com la figura del fantasma, és una pauta que se sol donar després d'un important tram alcista i ens ve a avisar d'un gir en la tendència, d'alcista a baixista", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

La caiguda fins als 14.000 punts, si es produeix, "implicaria tornar a la zona de màxims d'abril. En absolut estem parlant d'una canvi de tendència baixista a mitjà i llarg termini, res més lluny de la realitat. Simplement d'un ajust proporcional de les importants pujades acumulades des dels mínims d'octubre de l'any passat", afegeix aquest expert.

A l'àmbit empresarial, Virgin Galactic torna a avançar (+10%) en tots els sentits. L'Administració Federal de l'Aviació (FAA, per les sigles en anglès) ha autoritzat les operacions de la companyia després d'acabar la investigació a causa de l'incident del vol de l'11 de juliol, en el qual no s'havia notificat a l'autoritat estatal, com es requeria, la desviació de la nau.

En altres mercats, el barril de petroli West Texas cau un 1,70% fins als 73,56 dòlars, mentre que l'euro s'aprecia un 0,03% i es canvia a 1,1598 dòlars. L'unça d'or avança un 1,16%, fins als 1.742 dòlars. Finalment, el bitcoin rebota un 4,57%, fins als 43.133 dòlars.

Noticias relacionadas

contador