bandera eeuu

La Cambra de Representants va aprovar dimecres un projecte de llei per suspendre el sostre del deute dels Estats Units, mentre el país s'encamina cap al primer impagament de la seva història sense una solució clara a la vista, però els republicans enfonsaran el pla al Senat. L'única alternativa per evitar el default és aprovar un bypass aquest dijous abans d'arribar a l'extrem d'un tancament del govern.

El Partit Republicà s'ha oposat a qualsevol esforç per elevar el límit d'endeutament i sembla estar decidit a fer que els demòcrates l'abordin com a part de la seva inversió en programes socials i política climàtica, informa CNBC.

La secretària del Tresor, Janet Yellen, ha dit als legisladors que els Estats Units es quedarà sense mitjans per pagar les seves factures al voltant del 18 d'octubre. Si el Congrés no suspèn o eleva el límit del deute abans de la data límit, els legisladors s'arrisquen a un impagament que podria costar milions de llocs de treball, posar en perill les prestacions del govern i fer caure els mercats financers.

La Cambra de Representants va aprovar la suspensió del sostre del deute en una votació de 219-212. Tots els demòcrates, excepte els representants. Jared Golden de Maine i Kurt Schrader d'Oregon la van recolzar. Tots els republicans, excepte el representant Adam Kinzinger d'Illinois, s'hi van oposar.

Anteriorment, la presidenta de la Cambra de Representants, la demòcrata Nancy Pelosi, va escriure que la Cambra "avançaria per complir amb la seva responsabilitat de protegir l'economia nord-americana i les famílies nord-americanes de la catàstrofe d'un impagament aprovant una legislació per suspendre el límit del deute".

Però com que el projecte de llei va fracassar al Senat, no està clar com han de procedir els demòcrates per evitar l'impagament. De moment volen esgotar el termini de la mitjanit de dijous per aprovar un projecte de llei de finançament abans que el govern es tanqui.

El Senat podria votar dijous un pla d'assignacions a curt termini que finançaria el govern fins a principis de desembre. A continuació, passaria a la Cambra de Representants per a la seva aprovació, on s'espera que s'aprovi.

Això deixa el Congrés lidiant amb el sostre del deute.

Noticias relacionadas

contador