wall-street-ouvre-en-hausse
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra pujades de gairebé l'1% després de caure aquest dimarts un 1% de mitjana i després que s'hagin reduït les tensions geopolítiques mundials. La situació a Hong Kong millora després que s'hagi retirat la polèmica llei sobre extradició a la Xina que havia provocat les fortes protestes socials en aquest territori.

A més, el mercat valora com a positiva la derrota parlamentària de Boris Johnson, que allunya la possibilitat d'un Brexit sense acord el proper 31 d'octubre.

El Parlament britànic votarà aquesta tarda per aprovar una legislació que obligui el premier a sol·licitar una pròrroga de tres mesos si finalment no s'arriba a un acord negociat per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

ACTUALITAT ECONÒMICA

A l'escena econòmica, després de la contracció registrada el passat mes pel sector manufacturer nord-americà, l'índex Caixin del sector serveis de la Xina ha donat un respir als inversors en repuntar fins a 52,1 l'agost des de 51,6 el juliol.

Sobre la Xina, segons Reuters, el Banc Popular planeja noves mesures d'estímul monetari per estimular l'economia, com la retallada de la ràtio de reserves dels bancs.

Als EUA, el dèficit de la balança comercial de juliol s'ha situat en 54.000 milions de dòlars, en línia amb les previsions. A més, les sol·licituds d'hipoteques MBA han baixat un 3,1% i les vendes al detall de l'Índex Redbook han baixat un 1%.

A l'actualitat empresarial, la cadena de cafeteries Starbucks cau un 3% després de retallar la seva previsió de beneficis per al 2020.

LA VALORACIÓ D'ALAN GREENSPAN

Als seus 93 anys, l'expresident de la Reserva Federal, Alan Greenspan, segueix realitzant comentaris interessants sobre el mercat. En la seva opinió, serà el comportament de la Borsa el que determinarà si els Estats Units es dirigeix ​​a una recessió.

"Per estrany que sembli, dependrà en gran part del mercat de valors", ha assenyalat Greenspan a CNBC. "Subestimem l'efecte riquesa en l'economia i aquest tipus de moviments volàtils del mercat de valors té un impacte que no crec que comprenguem ni mesurem correctament". L'efecte riquesa suggereix que les persones gasten més quan augmenta el valor dels seus actius.

"Crec que és important reconèixer que si tenim un ajust important al mercat de valors, sentirem que l'economia té les cames molt curtes", ha afegit Greenspan.

ALTRES MERCATS

A altres mercats, l'euro s'aprecia un 0,38%, fins als 1,1014 dòlars. Per la seva banda, la lliura s'aprecia un 0,81%, fins als 1,2184 dòlars. A més, el petroli West Texas rebota amb força un 3%, fins als 55,57 dòlars.

Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,49%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins a l'1,46% i el del bo a 3 mesos puja fins a l'1,96 %. La corba de tipus s'ha desfet la seva inversió, tot i que els inversors segueixen anticipant una recessió per a l'economia nord-americana.

Des de Pantheon Macroeconomics, han assenyalat que "dos mesos de caigudes a aquesta escala al sector manufacturer deixarien els EUA enfrontant-se una recessió totalment innecessària i autoinfligida".

Noticias relacionadas

contador