wall-street-traders
37.775,38
  • -
  • -

Wall Street puja més de l'1% pel renovat optimisme que emana de les últimes declaracions de Donald Trump: "Les negociacions amb la Xina van molt bé", ha assenyalat a la premsa el president nord-americà.

Aquest divendres, està previst que Trump es reuneixi amb el viceprimer ministre xinès, Liu He. Qualsevol comentari sobre el resultat d'aquesta trobada serà crucial per al mercat, encara que no es preveu que hi hagi novetats fins després del tancament de mercat.

La premsa nord-americana assenyala que ha cobrat força la possibilitat d'un acord parcial que inclogui el compromís xinès de comprar més productes agrícoles nord-americans i la promesa de no devaluar més el iuan.

Per la seva banda, els EUA es comprometria a suspendre l'augment d'aranzels previst per a la setmana que ve i els que estan previstos que entrin en vigor al desembre. També relaxaria les restriccions comercials a Huawei.

En qualsevol cas, aquestes hipòtesis s'han de confirmar durant les pròximes hores o dies i no es descarta que finalment Trump sorprengui al mercat amb algun dels seus polèmics tuits en què anuncia més aranzels a la Xina a causa de la falta d'acord amb el gegant asiàtic en temes més profunds com les transferències de tecnologia o els drets de protecció intel·lectual. Les borses, com està succeint durant els últims dies, es mouran al compàs de qualsevol novetat sobre aquest assumpte.

ALTRES MERCATS

A altres mercats, el petroli West Texas puja un 1%, fins als 54,11 dòlars, després que l'Iran hagi anunciat que dos míssils han arribat a un dels seus petroliers. Aquest nou incident torna a posar en relleu la inestabilitat al Golf Pèrsic per les tensions entre el règim persa i el seu gran rival a la regió, Aràbia Saudita.

A més, l'euro s'aprecia un 0,38%, fins als 1,1046 dòlars, mentre la lliura s'aprecia un 1,6%, fins als 1,2635 dòlars. La divisa britànica descompta les notícies positives que arriben sobre el Brexit, a causa de les converses "constructives" que mantenen el Regne Unit i la Unió Europea per a una sortida ordenada del país britànic del club comunitari.

I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja a l'1,71%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys avança fins a l'1,59% i el del bo a 3 mesos repunta a l'1,68% .

Noticias relacionadas

contador