petroleorusia

El petroli està pujant un 2% aquest divendres, amb el barril Brent als 60,3 dòlars i el West Texas als 54,52 dòlars. Aquestes alces es produeixen després que funcionaris iranians hagin anunciat que dos míssils han arribat a un petroler iranià al Mar Roig.

Els funcionaris han declarat que el petrolier estava viatjant pel Mar Roig davant de les costes d'Aràbia Saudita, informa CNBC.

La National Iranian Company ha detallat que el petrolier va ser tocat per dues explosions, una d'elles a les 5:00 del matí i l'altra a les 05:20 hores, a 60 milles de la ciutat de Jeddah. L'agència estatal de notícies IRNA ha dit que el vaixell era el Sabity i s'ha informat que la tripulació no està ferida i que s'està treballant per estabilitzar el vaixell.

Aquest és l'últim incident que es produeix enmig de la tensió creixent a la regió. Els atacs del 14 de setembre contra refineries d'Aràbia Saudita van afectar a dos dels seus majors instal·lacions de producció, obligant al país a tallar temporalment aproximadament el 50% de la producció, que representa més del 5% de la producció diària de cru del món.

Després d'aquests atacs a l'Aràbia Saudita, el cru es va disparar un 20% en una sola jornada, fins a la zona dels 71 dòlars, però després ha tornat a retrocedir.

Els rebels houthi del Iemen, en guerra amb els saudites des de 2015, van reclamar l'atac, però els EUA i la pròpia Aràbia Saudita van apuntar a l'Iran. Mike Pompeo, secretari d'Estat dels EUA, va afirmar que l'Iran havia llançat "un atac sense precedents contra el subministrament d'energia del món". Iran va dir que les acusacions no tenien sentit.

Noticias relacionadas

contador