traders-operando-wall-street
Reuters
39.970,50
  • -
  • -

Wall Street registra guanys de l'1% després del tancament positiu de la sessió anterior i després que la Xina hagi tornat a rebaixar les tensions comercials amb els EUA. El mercat s'oblida momentàniament que el mercat de bons anticipa una recessió per a l'economia nord-americana i intenta reduir les pèrdues d'agost.

Durant els últims dies del mes, el Dow Jones i l'S&P 500 acumulen caigudes del 3%, mentre que al Nasdaq cedeix a prop del 4%. Tot i que els tres índexs cotitzen clarament en positiu en el seu saldo anual, amb pujades que superen l'11% per al Dow, el 15% per a l'S&P i el 18% per al Nasdaq.

Sobre la guerra comercial, la Xina s'oposa a una nova escalada de la tensió amb els EUA. Així ho ha manifestat el portaveu del ministeri de Comerç de la Xina, Gao Feng, que ha afirmat que les dues parts "haurien de crear les condicions" per avançar en les negociacions i ha afegit que la Xina està en contra de l'escalada de la guerra comercial i està disposada a resoldre l'assumpte amb calma.

En aquest sentit, les dues parts segueixen preparant les reunions bilaterals previstes per al mes de setembre, la qual cosa almenys dona esperances als inversors que les negociacions no estan totalment trencades. Ho ha confirmat Peter Navarro, assessor econòmic de Trump, tot i que ha afegit que no espera una solució a curt termini.

EL PIB DEL SEGON TRIMESTRE AVANÇA UN 2%

En matèria macro, aquest dijous s'ha publicat la segona estimació del PIB del segon trimestre, que s'ha reduït fins al 2% des del 2,1%. La dada s'ha situat en línia amb el que s'esperava.

Aquesta petita desacceleració es deu al fet que el major creixement en la despesa del consumidor en quatre anys i mig va ser compensat per la disminució de les exportacions i una menor creació d'inventaris.

A més, les peticions inicials de desocupació han repuntat lleugerament fins a les 215.000 des de 211.000, però s'han situat en línia amb el que s'esperava i segueixen indicant bona salut al mercat laboral americà. Les peticions contínues també es mantenen a nivells baixos, per sota dels 1,7 milions.

D'altra banda, les recerques sobre el "Dow Jones" s'han disparat a Google durant les últimes setmanes. Per què és important per al mercat? Perquè cada vegada que algú veu volatilitat al mercat acudeix a aquesta eina a la recerca de consol. En no trobar-lo, pot portar la borsa a abruptes caigudes.

DIVISES, PETROLI I BONS

En altres mercats, l'euro es deprecia un 0,1%, fins a 1,1062 dòlars. A més, el petroli West Texas puja un 0,4%, fins als 56,01 dòlars, i encadena tres jornades consecutives d'avenços.

Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,52%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins a l'1,49% i el del bo a 3 mesos avança fins a l'1,98 %. El diferencial negatiu entre els bons a 2 i 10 anys és el més gran des de 2007, abans de l'última gran crisi financera.

La inversió de la corba de tipus als EUA indica que els inversors estan anticipant una recessió per a l'economia nord-americana, raó que explica que els rendiments dels bons a curt termini s'hagin situat per sobre dels de llarg termini. No obstant això, solen passar de mitjana uns 15 mesos entre la inversió de la corba i la recessió, i durant aquest període la renda variable sol protagonitzar un fort ral·li alcista abans que es produeixi una gran correcció.

Noticias relacionadas

contador