steven-mnuchin

La Xina ha reiterat la seva oposició a una escalada en la guerra comercial i ha recalcat que segueix en contacte amb els EUA amb l'objectiu de continuar amb les negociacions, probablement el setembre.

El portaveu del ministeri de Comerç de la Xina, Gao Feng, ha afirmat que les dues parts "haurien de crear les condicions" per avançar en les negociacions, i ha afegit que la Xina està en contra de l'escalada de la guerra comercial i està disposada a resoldre l'assumpte amb calma.

Els comentaris des de la Xina han impulsat les borses. Des dels EUA, però, el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, s'ha mostrat més caut i no ha volgut concretar quan visitaran la Xina. El conseller del president Donald Trump, Peter Navarro, a qui es considera un dels artífexs de la guerra comercial, ha indicat que "és poc probable que passi alguna cosa ràpidament".

Les borses han reaccionat amb pujades només conèixer els comentaris de la Xina. El mercat continua molt sensible a tot el que tingui a veure amb la guerra comercial i valora especialment bé que hi hagi una voluntat d'entesa entre les parts després que el passat cap de setmana es tibés la situació.

"Aquest tema (Xina i els EUA) i la inversió de la corba de tipus nord-americana, sense oblidar-nos del Brexit i de la situació de caos polític que ha provocat al Regne Unit l'última 'ocurrència' de Johnson, que sembla disposat a 'jugar molt dur 'per tal de sortir-se amb la seva, cosa que, com ha comprovat Salvini a Itàlia, no sempre s'aconsegueix, són importants factors d'incertesa que seguiran pesant en l'ànim d'uns inversors que segueixen sense apostar clarament per la renda variable tot i que les alternatives d'inversió a hores d'ara són més aviat nul·les", assenyalen els experts de Link Securities al seu informe diari.

Connor Campbel, analista de Sepreadex, explica que les pujades d'avui es deuen a aquests comentaris, amb els índexs "aferrant-se a qualsevol indici positiu pel que fa a la guerra comercial".

"La Xina va reiterar que s'oposa a una major escalada comercial i que les dues parts segueixen en contacte. (...) Això sembla haver estat suficient per generar pujades decents", afegeix.

contador