• El Nasdaq acumula ja una pujada anual del 20% i s'acosta als 6.500 punts
  • De moment, res no deté la tendència alcista de la borsa nord-americana
a-jackson-hole-yellen-et-draghi-devraient-eviter-de-surprendre

Compres moderades en Wall Street, per la qual cosa marcaran nous màxims històrics aquest dimarts després dels registrats durant la sessió anterior. El Dow Jones va tancar als 22.331 punts, l'S&P 500, als 2.503 sencers i el Nasdaq va registrar un nou màxim intradia als 6.477 punts. El selectiu tecnològic es revalora ja un 20% el 2017, en un festival alcista que sembla no tenir fi.

  • 38.503,69
  • -

Tot això mentre s'acosta la principal cita de la setmana, la reunió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA, que comença avui però el desenllaç de la qual no coneixerem fins demà a la tarda a Espanya, amb els mercats europeus de renda variable ja tancats.

Janwillem Acket, economista en cap del banc suís Julius Baer, ​​afirma que "la Fed no té pressa per continuar pujant els tipus d'interès", ja que les últimes dades econòmiques li permeten esperar i veure "si les pressions inflacionistes apareixen durant els pròxims mesos".

La previsió amb què treballa aquest expert és que el banc central dels EUA pugi dues vegades els interessos durant el període comprès fins a "final de 2018, una, al desembre de 2017 i l'altra, al juny de 2018". En la seva opinió, aquesta estimació es veurà reforçada perquè els membres del FOMC (comitè executiu de la Fed que decideix sobre la política monetària) revisaran a la baixa la seva expectativa de pujada de tipus durant aquesta reunió. "I probablement també ho farà Janet Yellen a la roda de premsa", afegeix aquest expert.

REDUCCIÓ DEL BALANÇ

Com molts altres analistes, gairebé la majoria, Janwillem Acket anticipa que "la Fed començarà a reduir el seu balanç" a partir d'aquesta reunió, durant el quart trimestre del present exercici. "Pensem que aquest procés no tindrà un efecte significatiu a la rendibilitat dels bons americans de llarg termini, perquè es realitzarà d'una manera molt acurada", explica.

La seva previsió és que el balanç sigui reduït inicialment de "manera gradual en 10.000 milions de dòlars al mes", mitjançant la no reinversió de bons del Tresor que vencen per valor de $6.000 milions i d'altres $4.000 milions en bons hipotecaris. La seva estimació és que la Fed arribi a un ritme mensual de reducció del seu balanç de 50.000 milions de dòlars a mitjà termini "durant el tercer trimestre de 2018".

Janwillem Acket recorda que, abans de la crisi, el balanç de la Fed rondava els 800.000 milions de dòlars, i que actualment ha 'engreixat' fins a $4,5 bilions. "A un ritme màxim de reducció de $50.000 milions, la Fed trigaria tres anys a reduir el seu balanç fins a $2,5 bilions", afirma aquest expert.

DADES I EMPRESES

A l'actualitat econòmica d'aquest dimarts, els permisos de construcció i els inicis d'habitatges del mes d'agost als EUA han superat les estimacions, en pujar lleugerament per sobre del que s'esperava. A més, tant els preus d'importació com els d'exportació corresponents al mateix mes també han repuntat per sobre dels pronòstics.

A l'actualitat empresarial, les accions d’Equifax segueixen sota pressió baixista després de l'atac informàtic que ha posat al descobert dades de milions dels seus clients. A més, el venedor de joguines Toys 'R' Us ha presentat una declaració de fallida per la seva delicada situació financera.

D'altra banda, el gegant tecnològic Amazon ha llançat una nova tableta electrònica Amazon Fire HD de 10 polzades que es vendrà als EUA a un preu de 150 dòlars.

Al mercat de matèries primeres, el cru West Texas puja un 0,6%, fins a 50,25 dòlars, i ataca la barrera psicològica dels 50 dòlars després de diversos dies sense poder superar-la. Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,1%, fins a 1.312 dòlars, després de caure dilluns un 1%. Al mercat de divises, l'euro puja un 0,1%, fins a 1,1980 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo del Tresor americà a 10 anys cau fins al 2,22%.

Noticias relacionadas

contador