cblarry kudlow short
38.487,17
  • -
  • -

Wall Street registra guanys del 0,3%, cosa que permet als índexs novaiorquesos marcar nous màxims històrics davant la renovada esperança que es tanqui l'acord de 'fase u' com més aviat millor. Aquest any, el Dow Jones es revalora un 19%, mentre l'S&P 500 avança un 23,7%.

Larry Kudlow, principal assessor econòmic de Donald Trump, ha assegurat que estan polint ja els últims serrells per segellar aquest acord de 'fase u' amb la Xina. L'optimisme torna així a inundar les borses de tot el món.

A l'àmbit macro, les vendes al detall d'octubre van pujar un 0,3%, per sobre del 0,2% esperat. Les vendes del grup de control, el càlcul incideix directament en el PIB, van pujar un 0,3%, en línia amb els pronòstics. I les vendes excloent-ne automòbils van repuntar un 0,2%, la meitat del previst.

A més, l'índex manufacturer Empire d'octubre va baixar fins als 2,9 des de 4, per sota de la pujada esperada fins a 5. I la producció industrial del mateix mes va caure un 0,8%, el doble del que s'havia anticipat.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquest, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

A altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,3%, fins als 56,94 dòlars, a l'espera de novetats sobre el possible acord comercial entre la Xina i els EUA. A més, l'euro s'aprecia un 0,2%, fins als 1,1043 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo a 10 anys es manté a l'1,83% i la del bo a 2 anys se situa a l'1,61%.

Noticias relacionadas

contador