guerra comercial portada nueva banderas china eeuu

Els inversors digereixen els últims desenvolupaments sobre la guerra comercial i el nou joc del gat i el ratolí de la Xina i els EUA sobre l'acord parcial entre els dos països. L'última hora passa per les declaracions de l'assessor econòmic de la Casa Blanca, Larry Kudlow, que va dir dijous que Washington s'està "acostant" a aquest tractat amb Pequín, ha informat Reuters.

Els mercats han estat molt pendents de les negociacions durant gran part d'aquesta setmana, enmig d'una nova dosi d'incertesa. No obstant això, aquest comentari envia un senyal d'esperança que "potser, només potser, finalment ens estem acostant a la tan esperada indicació del president dels EUA, Donanld Trump, que el prolongat període d'adversitat de mercat s'acosta al seu final", indica Stephen Innes, analista d'AxiTrader.

La Xina, per la seva banda, es manté inamovible de la seva posició que s'han de retirar tots els aranzels, mentre algunes informacions apunten que els EUA concentra els seus esforços en les compres agrícoles. El govern xinès considera "una condició important" l'eliminació sincronitzada i proporcional d'aranzels en el marc d'una primera fase d'acord amb els Estats Units, i ha assenyalat que les dues parts estan discutint aquesta qüestió "en profunditat".

"La Xina ha subratllat en repetides ocasions que la guerra comercial va donar començament amb la imposició d'aranzels i també ha d'acabar amb l'eliminació dels aranzels", ha apuntat en roda de premsa el portaveu de Ministeri de Comerç de la Xina, Gao Feng.

Noticias relacionadas

contador