wall street portada inversor mal
38.386,09
  • -
  • -

Wall Street prolonga la seva caiguda i baixa un 0,6% després de cedir més de l'1% aquest dilluns, després de la publicació de la pitjor dada del sector manufacturer als Estats Units de l'última dècada. Els inversors temen que els efectes negatius de la guerra comercial entre la Xina i els EUA acabin afectant el conjunt de l'economia global, no només al sector industrial.

L'informe d'ocupació de la consultora privada ADP ha mostrat al setembre la creació de 135.000 nous treballs, lleugerament per sota dels 140.000 anticipats pel consens i dels 157.000 registrats durant el període anterior.

La creació d'ocupació suposa el ritme més lent des de juny i redueix la mitjana mensual de 2019 a145,000, una forta disminució des dels 214.000 per al mateix període de l'any passat. A més, la dada d'agost s'ha revisat a la baixa, des dels 195.000 llocs de treball als 157.000 creats.

"Les empreses s'han tornat més cauteloses en la seva contractació", assegura l'economista en cap de Moody's, Mark Zandi, en un comunicat. "El mercat laboral ha mostrat signes de desacceleració", ha dit, per la seva banda, el vicepresident i codirector de l'Institut de Recerca ADP, Ahu Yildirmaz.

Els experts de Pantheon Macroeconomics comenten que la dada d'ADP no altera la seva previsió per a les dades d'ocupació que publicarà el Departament de Treball aquest divendres. Segueixen anticipant la creació de 150.000 llocs de treball al setembre, tot i que afegeixen que "la tendència seguirà frenant fins a 50.000 - 75.000 llocs de treball durant el pròxim any".

ACTUALITAT EMPRESARIAL

El conseller delegat de Facebook, Mark Zuckerberg, ha carregat en un enregistrament filtrada contra una de les possibles rivals de Donald Trump en les eleccions de 2020, la demòcrata Elizabeth Warren. El fundador de la popular xarxa social ha assegurat que si intenta acabar amb les grans companyies com la seva, hauran de "baixar al ring i lluitar".

A més, el bròker TD Ameritrade també ha anunciat que deixarà de cobrar comissions als clients que operin en accions, ETFs i opcions, després que el seu rival, Charles Schwab, ho fes aquest dilluns. Tots els bròkers nord-americans es van desplomar en borsa després de l'anunci de Schwab.

ANÀLISI TÈCNICA DEL DOW JONES

"Forts descensos en el Dow Jones, que confirma el gir al voltant dels màxims històrics després de confirmar l'abandonament del suport dels 26.700 punts. Sembla imminent que acabem veient uns descensos fins al suport dels 26.000 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions. De moment, aquests últims descensos corresponen només a una parada al camí", assegura César Nuez, analista de Bolsamanía.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas repunta lleugerament un 0,1%, fins als 53,67 dòlars. La debilitat de la demanda mundial ha fet que l'or negre' perdés tot el guanyat després dels atacs a les principals instal·lacions petrolíferes de l'Aràbia Saudita.

A més, l'euro s'aprecia un 0,08%, fins als 1,0939 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins a l'1,61%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys cau fins a l'1,51% i el del bo a 3 mesos es manté a l'1,77%.

Noticias relacionadas

contador