wall street rojo portada

Wall Street cotitza amb signe mixt i amb el focus posat sobre la guerra d'Ucraïna, l'elevada inflació i l'impacte que tenen aquests dos factors en el creixement econòmic dels Estats Units i a nivell global, amb amenaça d'estanflació i fins i tot de recessió, tal com anticipa el mercat de bons.

  • 39.815,22
  • -

Sobre la guerra a Ucraïna, els països europeus es disposen a anunciar més sancions a Rússia després que la retirada de les seves tropes a algunes ciutats ucraïneses com Butxa hagi deixat imatges d'horror i barbàrie que han indignat l'opinió pública.

Tot i això, els dos països segueixen negociant per assolir un alto el foc, malgrat que Putin ha reprès la seva ofensiva a l'est d'Ucraïna per assegurar-se el control de la regió fronterera del Dombás.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

"S'IMPOSA LA PRUDÈNCIA"

"Encara que els conflictes geopolítics solen ser oportunitats de compra, llevat que derivin en recessió, s'imposa la prudència després de recuperar nivells preinvasió a Europa (i superar-los clarament als EUA) mancant més visibilitat sobre els efectes de la guerra. El moviment de les borses dependrà previsiblement de l'evolució del conflicte bèl·lic", expliquen des de Renta 4.

"L'absència d'avenços en les converses de pau podria portar els mercats a una certa presa de beneficis, sobretot en un entorn monetari més dur ('hawkish') i amb dubtes de quin serà l'impacte en els beneficis empresarials", afegeixen aquests. experts.

ACTES DE LA FED

En aquest sentit, aquest dimecres es donaran a conèixer les actes de l'última reunió de la Fed, “en les quals podríem tenir més detall sobre el ritme de reducció de balanç ('quantitative tightening') i de com n'és de factible una pujada de 50 punts bàsics a la propera reunió", conclouen des de Renda 4.

A l'escena empresarial, Elon Musk, CEO de Tesla, ha comprat una participació del 9,2% en el capital de Twitter. Després d'aquest moviment, el valor es dispara més del 20%.

A més, el CEO i president de JP Morgan, Jamie Dimon, ha advertit que la guerra a Ucraïna i l'elevada inflació "presenten circumstàncies completament diferents de les que hem experimentat en el passat, i la seva confluència pot augmentar dràsticament els riscos futurs".

En altres mercats, el barril de cru West Texas rebota un 3,21% (102,46 dòlars), i el barril Brent avança un 2,66% (107,17 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,58% (1 ,0986 dòlars). A més, l'unça d'or puja un 0,55% (1.934 dòlars). Finalment, el bitcoin es deixa un 0,97% (46.031 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 2,399%.

Noticias relacionadas

contador