ep archivo   elon musk
TESLA - Archivo

Elon Musk, CEO de Tesla, ha comprat una participació del 9,2% al capital de Twitter. Després d'aquest moviment, el valor es dispara a Wall Street més del 20%.

Segons el document 13G de la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC, per les sigles en anglès), la participació de Musk puja a 73.486.938 títols de Twitter, amb una valoració a tancament de divendres passat de 2.890 milions de dòlars.

El fundador de Tesla i una de les persones més riques del món ha enviat la confirmació de la seva inversió a la SEC aquest dilluns.

Els títols de la xarxa social van tancar la setmana als 39,16 dòlars, de manera que la valoració total de mercat de la companyia puja a 31.470 milions de dòlars.

Des de començament d'any, les accions de Twitter han retrocedit un 9%, un percentatge que és encara més gran si es compara amb la cotització de l'abril del 2021, fins a vorejar el 40%. Tot i això, durant l'últim mes ha aconseguit remuntar les xifres, amb una revaloració del 21% al març.

Musk podria intentar adoptar una postura més agressiva aquí a Twitter”, ha afirmat Dan Ives, analista de Wedbush, a CNBC, afegint que “això eventualment podria conduir a algun tipus de compra”.

Musk és un assidu a Twitter. De fet, els últims mesos ha deixat en mans dels seus seguidors alguns moviments que després ha anat complint, com quan va fer una consulta per saber si havia de vendre el 10% de les accions a Tesla. "Estava preparat per acceptar qualsevol dels resultats", va dir després de finalitzar la votació.

El conseller delegat de Tesla s'enfrontava llavors a una factura fiscal de més de 15.000 milions de dòlars per les opcions de compra d'accions i la venda d'aquests títols va ser una via d'escapament per no haver de pagar tants impostos.

De fet, fa un parell de setmanes va criticar la falta de llibertat d'expressió a la xarxa social després d'una enquesta que ell mateix va fer a Twitter.

"La llibertat d'expressió és essencial per a una democràcia que funcioni. Creus que Twitter s'adhereix rigorosament a aquest principi?", va preguntar als seguidors, que van votar majoritàriament pel 'no'.

"Com que Twitter funciona com la plaça pública de facto, no adherir-se als principis de la llibertat d'expressió soscava fonamentalment la democràcia. Què s'hauria de fer?", es preguntava.

Noticias relacionadas

contador