• La lliura és protagonista en revalorar-se un 1,5% respecte al dòlar i superar el nivell de $1,36
  • Oracle cau a prop del 4% després de decebre els inversors amb els seus resultats trimestrals
cbwallstreet2

Indefinició, signe mixt i escàs moviment a Wall Street, tot i que s'han recuperat després de registrar pèrdues moderades després del llançament d'un nou míssil balístic per part de Corea del Nord que ha tornat a sobrevolar territori japonès.

  • 38.386,09
  • -

La borsa de Nova York va tancar aquest dijous amb signe mixt. El Dow Jones va pujar un 0,2% i va marcar un nou rècord per sobre dels 22.200 punts, però l'S&P 500 va caure un 0,11% i el Nasdaq, un 0,48%, després dels records que van marcar aquests dos índexs dimecres, en el cas de l'S&P 500 molt a prop de 2.500 punts. De moment, la setmana és clarament alcista per a la renda variable nord-americana, amb pujades superiors a l'1% durant les últimes quatre sessions.

En l'actualitat econòmica, la dada de vendes al detall corresponents al mes d'agost ha decebut. El consens esperava una pujada del 0,1% i del 0,5% excloent-ne la partida d'automòbils, però les vendes al detall van baixar un 0,2% en taxa general i tan sols van pujar un 0,2% excloent-ne les vendes de automòbils.

Els experts de Pantheon Macroeconomics consideren "decebedora" la dada, tot i que anticipen un rebot durant els pròxims mesos, sobretot pel que fa a materials de construcció després de la destrucció provocada pels huracans.

A més, la producció industrial d'agost ha baixat un 0,9%, quan s'esperava una pujada del 0,1%. Finalment, l'índex de confiança dels consumidors de la Universitat de Michigan, corresponent al mes de setembre, ha mostrat una caiguda fins a 95,3 des de 96,8, en línia amb les previsions.

A l'àmbit de la política monetària, la Reserva Federal dels EUA (Fed) es reuneix la setmana que ve. Els experts de Danske Bank afirmen que el banc central "anunciarà que comença a reduir el seu balanç a l'octubre", cosa que el mercat ja ha descomptat i que no tindrà un efecte important, en la seva opinió, sobre la rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys (que en aquests moments puja lleugerament fins al 2,20%).

D'altra banda, el mercat espera amb interès si es produeixen canvis al comunicat de la Fed, sobretot si el banc central fa referència a l'impacte que els huracans poden tenir a curt termini en el creixement econòmic i l'evolució de la inflació, que ha repuntat més del que s'esperava a l'agost (un 0,4%, fins a una taxa interanual de l’1,9%). La inflació subjacent, per la seva banda, va repuntar un 0,2%, fins a l’1,7% interanual.

A nivell empresarial, el fabricant de programari empresarial Oracle cau a prop del 4% després de decebre els inversors amb els seus resultats presentats ahir a la nit, després del tancament del mercat. A més, Facebook ha informat que el seu servei Facebook Messenger ha arribat als 1.300 milions d'usuaris actius al mes.

Al Dow Jones, Apple lidera els guanys amb pujades de l'1,1% després de les pèrdues registrades durant les últimes sessions, seguit de Boeing (+1%) i Intel (+0,4%). Per contra, General Electric (-1,2%), Goldman Sachs (-1%) i Microsoft (-0,7%) són els valors més baixistes.

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,2%, fins a 1,1945 dòlars. Encara que l'atenció se l'emporta el comportament de la lliura, que ha superat els 1,36 dòlars i es revalora més de l’1,5% davant la previsió d'una pròxima pujada de tipus per part del Banc d'Anglaterra per contenir la inflació al Regne Unit.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cau lleugerament un 0,1% en el cas del West Texas, fins a 49,85 dòlars. Encara que registra una setmana positiva, l’'or negre' de referència als EUA no es decideix a saltar la barrera psicològica dels 50 dòlars, malgrat les previsions positives sobre la demanda mundial de cru anticipades fa uns dies per l'Agència Internacional de l'Energia. Finalment, l'unça d'or cau un 0,1%, fins a 1.327 dòlars.

Noticias relacionadas

contador