• Hi va haver unanimitat a l'hora de mantenir sense canvis el programa de compra d'actius
  • La lliura puja fins a 1,3243 dòlars després de conèixer-se la decisió
cbbancoinglaterra23

El Banc d'Anglaterra (BoE), tal com s'esperava, ha mantingut sense canvis la seva política monetària. L'organisme ha deixat els tipus en el mínim històric del 0,25% i no ha tocat el seu programa de compra d'actius, de 435.000 milions de lliures. El Comitè de Política Monetària del Banc d'Anglaterra (MPC, per les sigles en anglès) va decidir no tocar els tipus per set vots a favor i dos en contra. Per la seva banda, ha votat unànimement per mantenir el programa de compra d'actius sense canvis.

La lliura puja fins a 1,3243 dòlars després de conèixer-se la decisió, des de nivells dels 1,3208. Les actes del BoE assenyalen que "la política monetària podria necessitar ser més dura durant un llarg període de temps enfront del que el mercat espera".

"La incertesa del Brexit continua superant les preocupacions del Comitè de Política Monetària sobre l'augment de la inflació, però la divisió en la votació demostra que la qüestió de la pujada de tipus seguirà ressonant", assenyala Dennis de Jong, director d'anàlisi d’UFX .com.

"Mentre que dos dels membres del Comitè han tornat a trencar la tendència general en votar per un augment en els tipus, la resta de l'MPC no s'ha vist temptat a adoptar una postura tan agressiva després de les últimes dades publicades. L'economista en cap , Andy Haldane, que, segons s'anticipava, vacil·lava cap a una possible pujada de tipus, va continuar mantenint-se dins del que s'esperava", afegeix aquest expert.

"No obstant això, les pressions inflacionistes del Regne Unit estan augmentant i el creixement es manté. Si el creixement dels salaris s'accelera, Haldane i altres membres poden optar per canviar d'opinió durant els pròxims mesos", conclou aquest analista.

Samuel Tombs, economista en cap de Pantheon Macroeconomics, ressalta també el fet que la retòrica cap a un enduriment de la política monetària ha augmentat, amb una majoria de membres que jutgen que "una certa retirada d'estímuls monetaris és probable que fos apropiada durant els mesos que vénen". "Aquest és un clar canvi de comunicació des del mes passat", ressalta aquest expert.

Noticias relacionadas

contador