• El Congrés té previst aprovar avui la reforma fiscal de Trump
  • El mercat se centra en els factors positius i 'oblida' els riscos
Wall street america US USA signs

Signe mixt a Wall Street, amb pujades moderades per al Dow Jones i l'S&P500 i caigudes molt suaus per al Nasdaq, després dels màxims històrics marcats pels tres índexs aquest dilluns.

  • 37.885,95
  • -

La fortalesa de la renda variable nord-americana és de tal envergadura que el Dow Jones va marcar el seu 70è rècord de l'any en preus de tancament, cosa que no havia fet mai en tota la seva història i que fins i tot va ser celebrat pel president Donald Trump. Aquest índex es revalora ja un 25,5% aquest any.

En aquest sentit, el mercat ha 'celebrat' durant els últims dies que el Congrés dels EUA té previst aprovar aquest dimarts el projecte de llei per a la reforma fiscal més important del país dels últims 30 anys. Un triomf dels republicans i de l'Administració Trump, l'objectiu del qual era aprovar la rebaixa d'impostos abans de final d'any.

"La forta retallada de les taxes impositives a les empreses impulsarà a l'alça els seus beneficis i farà que els seus actuals valoracions en borsa siguin una mica menys exigents del que són ara mateix", assenyalen des de Link Securities. A més, la rebaixa d'impostos als ciutadans impulsarà el consum privat, almenys a curt termini, la qual cosa beneficiarà al creixement econòmic.

"Un altre tema és el dèficit públic que es generarà o si la reforma serà capaç de 'pagar' per si mateixa, però això no preocupa ara els inversors, que estan rebent l'esmentada reforma de forma molt positiva", afegeixen aquests experts. De moment, el mercat prefereix fixar-se en els factors positius i 'oblidar' els riscos.

ACTUALITAT EMPRESARIAL

A nivell corporatiu, les accions de General Motors pugen més de l'1% després de rebre un consell positiu dels analistes de RBC Capital. A més, els experts de Berenberg han elevat la seva recomanació sobre la tabaquera Altria de neutral a comprar, i el preu objectiu fins a 84 des de 72 dòlars per acció.

D'altra banda, l'empresa de transport UPS ha encarregat a Tesla Motors 125 camions elèctrics del model Semi. A més, el regulador alemany ha obert una investigació contra Facebook per abús de posició dominant en recopilar dades dels usuaris.

POLÍTICA MONETÀRIA, ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A nivell monetari, el president de la Reserva Federal de San Francisco, John Williams, ha assenyalat que si l'economia es comporta segons el previst, la Reserva Federal (Fed) pujarà els tipus d'interès de forma constant durant els dos pròxims anys. La seva previsió actual és de tres pujades per 2018 i dues o tres per 2019. Williams serà membre del FOMC (comitè executiu que decideix la política monetària) amb dret a vot aquest any.

Pel que fa a l'agenda econòmica, aquest dimarts coneixerem els inicis d'habitatges i els permisos de construcció de novembre, i dimecres les vendes d'habitatges de segona mà i els inventaris setmanals de cru. Ahir, la confiança dels constructors americans va marcar màxims dels últims 18 anys.

Divendres, es publicarà un dels indicadors favorits de la Reserva Federal (Fed) per calibrar les expectatives d'inflació a llarg termini. Es tracta de l'índex de despesa del consum personal (el consens espera que la taxa general es mantingui a l'1,5% i que la taxa subjacent faci el mateix a l'1,4%). Durant aquesta jornada, també es publicarà la confiança del consumidor de desembre i les vendes d'habitatges nous de novembre.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,4%, fins a 57,42 dòlars, mentre el cru Brent avança un 0,3%, fins a $63,65. Per la seva banda, l'unça d'or es revalora un 0,06%, fins a 1.266 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,24%, fins a 1,1810 dòlars, mentre els futurs sobre el bitcoin cauen un 3%, fins a 18.120 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys repunta fins al 2,400%.

Noticias relacionadas

contador