dolar1

L'eufòria dels mercats d'accions, que s'ha prolongat l'optimisme impulsat per les perspectives que el president dels EUA, Donald Trump, rubriqui aquesta mateixa setmana la seva llei de reforma tributària, no s'ha contagiat el dòlar, que es troba consolidant el recent impuls. L'euro tampoc sembla tenir ganes de pujar i es troba estancat a la franja dels 1,1800 dòlars.

En altres encreuaments, el panorama es repeteix. El ien està pla al voltant de les 112,500 unitats per cada dòlar i la lliura és la divisa que millor s'ha comportat durant les últimes 24 hores, amb una pujada fins a nivells per sobre dels 1,3400 dòlars, des d'on cau un marginal 0,1 %. Molts experts esperen que aquest moviment consolidatiu es mantingui a mesura que ens endinsem a la temporada de vacances, mentre altres avisen que el dòlar encara té recorregut a l'alça abans de final d'any.

El tancament dels tràmits de la reforma tributària de Donald Trump a la comissió que havia de unir les versions del Senat i la Cambra de Representants, aclareix el camí de la llei per al seu últim trajecte al Congrés i fa viable que el president nord-americà pugui acabar l'any ratificant el seu principal projecte de Govern. Les votacions a la Cambra de Representants i al Senat es desenvoluparan entre dimarts i dimecres i si no hi ha sobresalts, el 'bitllet verd' ho té tot de cara per seguir amb les pujades a la recta final d'aquest 2017.

És més, en el seu encreuament contra l'euro, els experts de Danske Bank alerten que la moneda dels EUA podria prosseguir l'avanç iniciat després de la reunió del Banc Central Europeu (BCE) de la setmana passada si la crisi catalana s'intensifica, a la llum dels resultats electorals dels comicis del 21 de desembre. Segons Michael Hewson, analista de CMC Markets, el nivell que cal vigilar és la barrera dels 1,1700 dòlars. "En perforar, els mínims de novembre als 1,1570 dòlars queden a l'abast", avisa l'expert.

Des de Danske Bank, per la seva banda, alerten que hi ha opcions que l'euro/dòlar torni als 1,1600 dòlars abans de finals d'any. "Mentre els missatges del BCE i la Reserva Federal de la setmana passada, que es van centrar en la debilitat de la inflació, van mantenir l'encreuament a ratlla, ja que s'ha mantingut entre els 1,18 i els 1,17 dòlars, creiem que hi ha opcions perquè l'euro prossegueixi amb el descens aquesta setmana", avisen. "Primer, si el Congrés aprova la llei tributària s'enviarà un clar missatge que Trump pot complir les seves promeses", argumenten, "cosa que serà positiu per al dòlar".

En segon lloc, "les eleccions catalanes de dijous podrien resultar en un parlament sense possibles aliances per governar i investir un Govern. És més, depenent de qui obtingui la victòria, es corre el risc que es ressuscitin els "riscos polítics" per a l'euro a curt termini", adverteixen des de l'entitat danesa. Així, opinen que a mesura que ens endinsem a la temporada nadalenca, hi ha més i més opcions que el panorama continuï sent més positiu per al dòlar que per a l'euro i que aquesta tendència es mantingui a mesura que ens endinsem a 2018.

Noticias relacionadas

contador