ep estatua de la chica sin miedo en wall street frente a la bolsa de nueva york
Benno Schwinghammer/dpa - Archivo

Wall Street segueix atrapat entre l'espasa i la paret o, cosa que és el mateix, entre els advertiments de la Fed i la dura correcció de les tecnològiques. Les principals borses estatunidenques cotitzen de nou amb pèrdues malgrat tancar el dimarts en verd i iniciar la sessió del dimecres amb un optimisme similar.

  • 38.085,80
  • -

El president de la Reserva Federal, Jerome Powell, ha reiterat aquest dimecres que el Govern ha de fer un pas endavant i llançar una nova ronda d'estímuls sobre l'economia. El divorci entre republicans i demòcrates porta des de juliol demorant aquest nou paquet de mesures.

"Hem arribat lluny força ràpid, i això és genial, però encara queda camí per recórrer i la recuperació passa pel suport del Congrés i de la Fed", ha declarat Powell durant la seva més recent compareixença.

"La rotació entre valors tecnològics i cíclics va agafant velocitat de creuer al setembre", apunten els experts de National Securities. "Aquest sol ser històricament un mes difícil i, enguany, ha estat marcat especialment pels vents en contra", postil·la.

"Els inversors estan sent assotats per titulars contradictoris sobre el coronavirus i el debat entre creixement vs cíclic", asseveren per la seva part els analistes de Vital Knowledge. "El resultat és que el sentiment s'està veient deteriorat, la qual cosa explica les vendes que estem veient", conclouen.

En matèria política, Trump torna a ser notícia després de deixar caure que, si perd les eleccions, portarà a Biden davant el Tribunal Suprem per a invalidar el resultat. En el front econòmic, les peticions setmanals de desocupació han augmentat en 4.000 fins a les 870.000 durant la setmana del 19 de setembre, 20.000 més de l'esperat.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex es gira i torna al verd recolzat en els bancs i Telefónica. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat en vermell entre la correcció de les tecnològiques asiàtiques i les creixents tensions a Corea.

Noticias relacionadas

contador