traders-wall-street-operando
Reuters
37.775,38
  • -
  • -

Wall Street continua comprant i marca nous màxims històrics. La signatura de l'acord de 'Fase 1' entre la Xina i els EUA ha impulsat les borses de tot el món en reduir la incertesa sobre el comerç mundial de cara als propers mesos. El Dow Jones va tancar per sobre de 29.000 punts per primera vegada en la seva història.

Dins de l'àmbit empresarial, Morgan Stanley puja un 6% després de publicar uns resultats molt millors del que s'esperava. En general, els resultats de la gran banca nord-americana han superat els pronòstics del consens, gràcies sobretot a un augment dels ingressos per trading durant el quart trimestre. No obstant això, les accions de Bank of New York Mellon es desplomen un 7% després d'incomplir les expectatives del mercat.

De tornada a la guerra comercial, tot i la signatura del pacte, alguns analistes creuen que s'imposaran tarifes addicionals entre els dos països i que la incertesa seguirà latent d'una forma o una altra entre les dues majors economies del món.

En matèria macro, s'han publicat diverses dades. Les vendes al detall del grup de control, que incideixen directament en el PIB, han repuntat un 0,5% al ​​desembre, lleugerament per sobre del 0,4% anticipat.

A més, les peticions setmanals d'atur han baixat fins a 204.000 des de 214.000 i s'han situat per sota de les 216.000 esperades. I les peticions contínues han baixat fins a 1,76 milions. En conjunt, aquestes dades segueixen indicant fortalesa al mercat laboral nord-americà. Finalment, l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia ha pujat al gener fins a 17, molt per sobre de l'augment esperat fins a 3,8 des de 2,4.

IMPEACHMENT I ALTRES MERCATS

A Washington, aquest dijous comencen els preliminars al Senat per al judici polític (impeachment) a Donald Trump per abús de poder i obstrucció a Congrés. Tot i que els republicans ja han anticipat que absoldran el president, ja que ostenten la majoria al Senat.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,5%, fins als 58,08 dòlars, mentre l'unça d'or cotitza plana als 1.555 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,05% i es canvia a 1,1155 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,80% i la del bo a 2 anys avança a l'1,57%.

contador