trader-satisfecho-operacion-wall-street
Reuters
38.386,09
  • -
  • -

La Xina i els EUA fan marxa enrere. Les dues majors economies del món han acordat eliminar els aranzels addicionals que s'han estat imposant durant els últims mesos. El gegant asiàtic assegura que aquesta era la gran condició per segellar l'acord de 'fase u'. I les borses ho celebren. Wall Street registra guanys del 0,5% i marca nous rècords històrics.

Després que l'ànim dels inversors es refredés aquest dimecres pel possible ajornament a desembre de la signatura de l'acord entre la Xina i els EUA, el gegant asiàtic ha informat que les dues economies han acordat cancel·lar els aranzels addicionals impostos durant les seves disputes que han llastat el creixement mundial durant mesos. Aquesta retirada de les tarifes aranzelàries s'executarà en diverses fases.

Segons informa Reuters, la Xina ha declarat aquest dijous que les dues parts han de cancel·lar simultàniament alguns aranzels mutus existents sobre les exportacions per arribar a l'anomenat acord comercial de "fase u". Un portaveu de Ministeri de Comerç de país asiàtic ha assenyalat que la proporció d'aquestes càrregues impsitivas eliminades ha de ser la mateixa.

"La pregunta segueix sent si la Casa Blanca està preparada per desfer-se de tots els aranzels a canvi d'alguns vagues compromisos sobre productes agrícoles i si creu que pot vendre això com una victòria per als votants", indica Neil Wilson, analista de Markets.com.

ECONOMIA I EMPRESES

Més enllà de la guerra comercial, aquest dijous s'han publicat les dades d'atur setmanal als EUA. Les peticions inicials d'atur han baixat fins a 211.000 des de 219.000, per sota de les 215.000 esperades. A més, les peticions contínues s'han situat a 1.690.000, en línia amb els pronòstics. Falta per publicar-se el crèdit al consumidor del mes de setembre.

Al capítol empresarial, les accions de Qualcomm repunten un 6% després que el fabricant de xips hagi publicat resultats per sobre del que s'esperava. En negatiu, l'empresa de viatges online Expedia es desploma un 25% després d'incomplir els pronòstics del consens amb les seves xifres. A més, el seu rival TripAdvisor s'enfonsa un 19%.

Al Dow Jones, Goldman Sachs (+2,8%) és el valor més alcista, seguit de el grup químic Dow (+2,3%). En negatiu, Coca Cola (-1,3%) i McDonald's (-0,8%) lideren les vendes.

SENYAL MOLT ALCISTA PER A LES BORSES

Per Mensur Pocinci, director d'anàlisi tècnica del banc suís Julius Baer, ​​els nous màxims històrics de la renda variable nord-americana suposen un senyal alcista, ja que indica que les accions han escalat l'anomenat 'mur de la preocupació', conegut popularment en anglès com 'wall of worry'.

Aquest expert explica que els inversors "temen intuïtivament" dels nous màxims de les borses, ja que esperen decebedors rendiments futurs quan els preus són alts. No obstant això, Pocinci assenyala que "l'evidència empírica suggereix el contrari", ja que els nous màxims típicament són seguits de nous guanys.

Aquest expert afirma que una manera simple de mesurar aquest fenomen és comptar la quantitat de setmanes que han passat des del màxim anterior de les útimas 52 setmanes. Segons la seva anàlisi, les borses "mostren rendiments significativament millors quan es negocien a prop d'un màxim de 52 setmanes". Per tant, conclou, els nous màxims "són un senyal alcista i els inversors han d'assegurar-se tenir suficient exposició a renda variable a les seves carteres".

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquesta, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 1,7%, fins als 57,35 dòlars, a causa del renovat optimisme sobre la guerra comercial. A més, l'euro s'aprecia un 0,02%, fins als 1,1067 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,89%, mentre el rendiment del bo a 2 anys avança fins a l'1,65% i el de el bo a 3 mesos se situa a l'1,55%.

Noticias relacionadas

contador