wall-street-traders
38.460,92
  • -
  • -

Wall Street registra guanys del 0,2% i cotitza en màxims històrics a l'espera de Donald Trump. El president dels EUA farà una compareixença al Club Econòmic de Nova York a les 18 (hora espanyola) i totes les mirades estaran posades en les seves paraules sobre l'actual situació comercial respecte a la Xina i Europa. L'S&P 500 avança un 0,38%, fins als 3.098 punts, i acumula un guany anual del 23,5%. Encara que durant els últims dotze mesos la pujada és menor, del 13,6%, a causa de la gran correcció del 20% que va patir precisament durant els dos últims mesos de 2018.

L'últim que se sap de Trump és que divendres passat va tornar tirar un gerro d'aigua freda sobre l'ànim inversor. El president ha recalcat que encara no s'havia signat l'aixecament d'aranzels entre les dues majors economies del món de què ja presumia el gegant asiàtic.

"Trump podria estar interessat en realitzar avenços en matèria comercial per tal de compensar el potencial impacte negatiu de l'inici de les declaracions per l'impeachment, i amb l'opinió pública a favor d'aquest procés contra el president nord-americà", assenyalen els experts de Renta 4.

Els mitjans nord-americans anticipen que Trump retardarà sis mesos la possible imposició d'aranzels del 25% als fabricants d'automòbils europeus.

El president centrarà l'atenció del mercat aquest dimarts, però aquest dimecres també hi haurà diverses referències destacades als EUA. Per exemple, es publicaran les dades d'inflació. El consens espera que l'IPC general es mantingui a l'1,7% i que l'IPC subjacent, que exclou l'alimentació i l'energia, es mantingui al 2,4%.

Aquesta mateixa jornada, el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, compareixerà davant el Congrés per parlar sobre l'evolució econòmica. Tot i que els experts d'RBC comenten que la Fed va deixar clar durant la seva última reunió que es prendrà una pausa a l'hora d'abaixar els tipus d'interès després de tres retallades consecutives, el discurs del banquer central i les seves respostes a les preguntes dels congressistes seran rellevants per al mercat.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquesta, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

A altres mercats, el petroli West Texas repunta un 0,7%, fins als 57,30 dòlars, a l'espera de novetats sobre la guerra comercial entre la Xina i els EUA. A més, l'euro s'aprecia un 0,12%, fins als 1,1020 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo a 10 anys puja fins a l'1,93% i la del bo a 2 anys avança fins a l'1,67%.

Noticias relacionadas

contador