donald-trump 20191004095227

Una de les cites d'aquest dimarts als mercats és la compareixença del president dels Estats Units, Donald Trump, davant el Club Econòmic de Nova York. Serà a les 18.00 hora espanyola i els inversors esperen que el mandatari aclareixi algunes de les moltes incògnites a l'àmbit comercial.

Després de desmentir les declaracions de la Xina, que va afirmar que les dues superpotències estaven d'acord en eliminar els aranzels davant de signar la 'fase u' de l'acord comercial, serà interessant comprovar quina és l'actual postura de Trump respecte al gegant asiàtic i al pacte. A més, aquest dijous acaba el termini perquè els EUA es pronunciï sobre els aranzels als automòbils europeus. Encara que tot apunta que retardarà la decisió sis mesos més, caldrà veure si Donald Trump confirma aquestes especulacions.

"Trump podria estar interessat en realitzar avenços en matèria comercial per tal de compensar el potencial impacte negatiu b i amb l'opinió pública a favor d'aquest procés contra el president nord-americà", assenyalen els experts de Renta 4.

LA COMPAREIXENÇA "PLANTEJA TOT TIPUS DE RISCOS"

Neil Wilson, director d'anàlisi de Markets.com, reconeix que avui "tots els ulls estaran posats en Donald Trump després del tancament dels mercats europeus" i en el seu discurs a Nova York.

"Això planteja tot tipus de riscos -en tot, des de la Xina i el comerç fins a la Reserva Federal o el seu judici polític. Els mercats estaran en dificultats. Els discursos de president són com llançar un dard amb els ulls embenats. També és possible que ofereixi novetats sobre els aranzels als automòbils europeus", adverteix Wilson.

Des de Link Securities també consideren que el discurs de Trump serà la principal cita d'avui per als inversors. "S'espera que parli de la marxa de les negociacions (comercials) i del que preveu aconseguir en un potencial acord comercial amb la Xina. És més, pot fins i tot anunciar la data i el lloc quan es reunirà amb el president xinès, Xi, per a la seva signatura", indiquen aquests analistes.

contador