trump portada bandera
39.806,77
  • -
  • -

Wall Street puja més del 0,5% i marca màxims anuals després que Donald Trump, president dels Estats Units, hagi ajornat la imposició d'aranzels a la Xina que anaven a entrar en vigor el proper 1 de març.

Al front de la guerra comercial, Trump va anunciar aquest diumenge a través del seu perfil de Twitter que s'ajornarà els aranzels a la Xina, que anaven a entrar en vigor el proper 1 de març en cas de no arribar a un acord entre les dues majors economies del món. Encara es desconeix la nova data límit que Washington fixarà per segellar un pacte amb Pequín.

La setmana passada, fonts familiaritzades amb les negociacions van avançar que els dos països estaven estudiant una reunió, a finals de març, entre Donald Trump i Xi Jinping, president xinès, a Florida, notícia que Trump va confirmar aquest diumenge.

Està previst que la cimera tingui lloc al club de golf Mar-a-Lago a Palm Beach (Florida), propietat del president nord-americà. Els dos països ja estan redactant un esborrany per posar fi al conflicte aranzelari, amb documents d'entesa sobre diversos assumptes com els drets de propietat intel·lectual, la transferència forçada de tecnologia i el robatori cibernètic, serveis, divises, agricultura i eliminació d'aranzels al comerç.

ECONOMIA I EMPRESES

A nivell empresarial, les accions de General Electric es disparen un 15% després que Danaher hagi comprat el negoci biofarmacèutic de GE per 21.400 milions de dòlars en efectiu.

Al front macro, l'índex d'activitat nacional de la Fed de Chicago va baixar el gener fins a -0,43 des de +0,05. Falten per publicar els inventaris empresarials de desembre i l'índex de negocis manufacturers de la Fed de Dallas.

A més, aquest dimarts el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, compareixerà davant el Comitè Bancari del Senat i dimecres davant el Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants.

"És molt factible que Powell es vegi obligat a contestar preguntes relacionades amb la marxa de l'economia i amb la política monetària de la seva institució, sobretot pel que fa al procés de pujades de tipus d'interès i de reducció del balanç del banc central", afirmen des de Link Securities.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

L'S&P 500 (2.792 punts) ha recuperat la mitjana de 200 sessions després de revalorar-se a prop d'un 20% des dels mínims del passat 26 de desembre. "Lluny de donar cap símptoma de debilitat, estem veient com s'apropa a la resistència clau que presenta entre els 2.800 i els 2.815 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"La superació d'aquest nivell de resistència seria un magnífic senyal que ens faria pensar en una continuació de les pujades fins als màxims històrics que va dibuixar el setembre de l'any passat als 2.940 punts, preus un 6% per sobre dels actuals", afegeix aquest expert.

"Els magnífics nivells d'acumulació donen consistència a la tendència alcista actual. No veurem un senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre dels 2.681 punts", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 2%, fins als 56,13 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,22%, fins als 1,1360 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,68%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys puja fins al 2,51%.

contador