ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street cotitza en vermell a aquestes hores de dilluns després d'una obertura amb signe mixt. Això sí, les pèrdues de Dow Jones, de més d'un 1%, no són suficients per entelar el que pot ser el seu millor mes des del 1987.

Els futurs han fet un pas enrere després que Reuters publiqui que l'Administració Trump, abans de cedir el seu poder a Biden, està sospesant incloure a la seva 'llista negra' SMIC, líder xinès en fabricació de xips.

Aquest moviment tancaria les portes als inversors nord-americans, i escalaria novament les tensions entre les dues majors economies del món just abans que el demòcrata es mudi a la Casa Blanca.

L'optimisme el posa Moderna, que acaba de confirmar l'eficàcia del 94,1% de la seva vacuna contra la COVID, i demanat la llum verda per al seu ús d'emergència tant als EUA com a Europa.

El grup segueix així els passos de la també nord-americana Pfizer, que fa tot just uns dies sol·licitava també permís a l'FDA per a la distribució de la seva vacuna. En el cas europeu, cal recordar que el Vell Continent li ha comprat fa tan sols una setmana 160 milions de dosis, que ara ha d'aprovar per passar a la seva distribució.

A la banda empresarial, destaquen les fortíssimes caigudes de Nikola. La fabricant de camions elèctrics es desploma més d'un 25% després que General Motors hagi modificat l'acord assolit el passat setembre i hagi decidit no entrar en el seu accionariat.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'IBEX recull beneficis després d'un mes històric durant el qual acumula un ral·li del 27%. Finalment, a Àsia les borses han tancat en vermell després que la Xina informés que la seva activitat manufacturera ha crescut el novembre.

Noticias relacionadas

contador