• Encara que mancada per veure si el Congrés recolza les iniciatives plantejades per la Casa Blanca
  • Al capítol empresarial, Twitter es dispara un 10% després de superar previsions amb els seus resultats
cbpatrickharker

Falta de tendència en Wall Street, després dels forts guanys de les dues primeres sessions de la setmana i després de conèixer els primers detalls sobre l’esperadíssima reforma fiscal. El Nasdaq cotitza en màxims històrics i va superar dimarts els 6.000 punts per primera vegada en la seva història.

  • 38.239,66
  • -

El secretari del Tresor, Steven Mnuchin, ha confirmat als mitjans que un dels seus principals objectius és reduir l'impost de societats fins al 15% des de l'actual 35%. A més, s'espera que l'impost de repatriació sobre els beneficis internacionals de les empreses nord-americanes es redueixi fins al 10% des del 35%.

Es calcula que les companyies americanes mantenen uns 2,6 bilions de dòlars de beneficis a l'estranger i que Trump pot utilitzar els diners recaptats per aquesta via per finançar les retallades d'impostos a famílies i empreses.

Les expectatives del mercat són molt altes i, després dels últims guanys de la borsa nord-americana, el risc que es produeixi una 'decepció' entre els inversors és elevat. "Del que s'ha filtrat als mitjans es dedueix que la reforma serà agressiva" i beneficiarà "amb retallades d'impostos tant a les empreses com als particulars. No n’esperem, no obstant això, grans detalls, ja que entenem que aquesta ha de ser 'polida' abans pels congressistes republicans", afirmen des de Link Securities.

Bruce Bittles, estrateg cap d'inversions a la companyia Baird, ha comentat en 'CNBC' que la reforma fiscal de Trump ha estat la 'pastanaga' que ha provocat el ral·li borsari des de les eleccions al novembre. "Quan sigui presentada, el mercat serà vulnerable a causa de la seva alta valoració actual", ha assenyalat Bittles.

Devata Tseng, analista d’FXPro, ha explicat que "la reforma fiscal necessitarà el suport del Congrés. Si Trump no aconsegueix el seu suport, es produirà una gran decepció del mercat i una correcció a les borses", segons recull 'Marketwatch'. El secretari del Tresor, Steven Mnuchin i l'assessor econòmic del president, Gary Cohn, seran els encarregats de presentar les línies mestres del pla fiscal durant la tarda (cap a les 19:30 hora espanyola).

Al capítol de resultats empresarials, un dels grans protagonistes del dia és Twitter que es dispara un 10% després de presentar uns nombres trimestrals que han superat les previsions del consens. El benefici per acció (BPA) de la xarxa social de microblogging ha estat d'11 centaus, enfront del BPA de tan sols 1 centau anticipat pel consens.

La companyia de refrescs PepsiCo també ha superat les previsions del consens, però les seves accions cauen lleugerament després de publicar les seves xifres, igual que les dels gegants del Dow Jones Boeing i Procter & Gamble.

"Els resultats empresarials estan sent millors del que s’esperava", afegeixen des de Link Securities. "Fins avui han presentat el 27% de les empreses integrades al S&P 500" i han aconseguit "millorar el seu benefici en un 10% en taxa interanual enfront del 9% previst a l'inici de la temporada de presentació de resultats".

En altres mercats, l'euro cau un 0,4%, fins a $1,0879. A més, el petroli West Texas cau un 0,9%, fins a 49,05 dòlars. I l'unça d'or cau un 0,2%, fins a 1.264 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja lleugerament fins al 2,34%.

Noticias relacionadas

contador