wall street portada dentro sitio

Wall Street ha començat la sessió d'aquest divendres cotitzant pla, després que la volatilitat que va segrestar els principals índexs dels EUA durant la sessió anterior. El coronavirus ha deixat un nou rècord de contagis diaris als EUA empenyent als inversors cap a les tecnològiques, que al seu torn impulsen novament al Nasdaq a registrar màxims històrics aquest dijous.

  • 38.085,80
  • -

No obstant això, en l'última sessió de la setmana, tant aquest índex com el Dow Jones i el S&P 500 amb prou feines aconsegueixen avançar més d'un 0,05%,

La Universitat Johns Hopkins ha notificat un nou rècord de casos en el món, per sobre dels 227.000 en un sol dia, a causa sobretot dels contagis als EUA.

En matèria política, Trump ha tornat a amenaçar la Xina. Aquesta vegada, el president dels EUA arremet contra el gegant asiàtic amb una nova 'llista negra' per vetar la contractació de les seves tecnològiques, companyies com ara el colós Huawei.

La nova regulació, que podria aprovar-se aquests propers dies, segons avança l'agència Reuters, impedirà que l'Administració dels EUA compri béns o serveis de qualsevol empresa que empri com a proveïdor a, almenys, cinc companyies xineses.

Al mercat de matèries primeres, l'AIE ha advertit que "l'allargada ombra del coronavirus" posa en perill la recuperació del petroli. "En alguns països, el repunt de contagis està sent un recordatori inquietant que la pandèmia no està controlada, i els mercats afronten encara corrents baixistes", sosté l'agència.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa tornen a donar mostres de feblesa. El selectiu espanyol es manté així per sota dels 7.300 punts. Finalment, a l'Àsia també ha regnat el vermell per la renovada "ansietat per la pandèmia" que s'ha apoderat de l'inversor.

Noticias relacionadas

contador