ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Wall Street torna a cotitzar amb pèrdues. Les principals borses estatunidenques van trencar aquest dijous la seva ratxa guanyadora de quatre sessions consecutives, llastrades, una vegada més, per les tecnològiques. Aquest divendres repeteix els 'números vermells', amb el Nasdaq (-1%) com l'índex més afectat, encara que el mercat pot tancar la seva primera setmana en verd després d'acumular-ne tres seguides en negatiu, coincidint amb la penúltima quàdruple hora bruixa de l'any.

  • 37.986,40
  • -

"Les tecnològiques han fet molt de mal en aquesta correcció que va començar el 3 de setembre", apunten els experts de Vital Knowledge. "Els excessos de l'estiu segueixen aquí i encara li veiem recorregut (a la correcció)", postil·len.

El Nasdaq va arribar a entrar en territori baixista aquest dijous, és a dir, a caure un 10% des dels seus màxims. Les FAANG han perdut, de fet, un 10% aquest mes.

I en el pla empresarial caldrà estar també molt pendent de les últimes notícies relacionades amb TikTok, i és que els EUA ha prohibit des d'aquest diumenge les descàrregues d'aquesta app i també les de WeChat. El president, Donald Trump, ha assegurat que ha pres aquesta decisió per a "salvaguardar la seguretat nacional". Oracle és la perjudicada per aquesta mesura, i registra lleus caigudes mentre continua intentant tancar un acord amb ByteDance, el pare de TikTok.

En matèria política, republicans i demòcrates continuen negociant per a tirar endavant una nova ronda d'estímuls amb la qual impulsar l'economia més gran del món; per ara, encara no hi ha acord. Mentrestant, en el front sanitari la vacuna contra el coronavirus segueix sense concretar-se, i els contagis han depassat els 30 milions a tot el món. Funcionaris del departament de salut han assegurat que la vacuna, si arriba, serà en quantitats limitades enguany i no es distribuirà àmpliament fins a sis o nou mesos després.

"Un procés de vacunació segur i transparent és fonamental per a fomentar la vacunació generalitzada quan s'identifiquin i provin les vacunes eficaces", diu UBS, que espera "una àmplia disponibilitat de vacunes per al segon trimestre de 2021".

També aquest divendres s'ha conegut l'indicador de confiança de la Universitat de Michigan, que ha pujat al setembre a 78,9, des del 74,1 que va marcar el mes anterior, i situant-se per sobre de les expectatives del consens, de 75. "La millora de les expectatives del mercat laboral -incloent la disminució dels temors a la pèrdua de llocs de treball-, les condicions comercials i el país en conjunt expliquen la millora general", apunten els experts de Pantheon Macroeconomic.

ALTRES MERCATS

Al mercat de matèries primeres, el barril West Texas, de referència als Estats Units, cotitza a aquestes hores amb una pujada del 0,76%, fins a l'entorn dels 41 dòlars. Per part seva, al mercat de divises, l'euro es revaloritza un 0,09% i es canvia a 1,1856 dòlars. A més, al mercat de deute, la rendibilitat del bo estatunidenc a deu anys se situa en el 0,69%.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex augmenta els descensos per la pressió del sector turístic, els bancs i Inditex. CaixaBank i Bankia són protagonistes al selectiu després d'aprovar la seva fusió. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat en verd amb el iuan xinès fent-se fort contra el dòlar estatunidenc.

Noticias relacionadas

contador