wall-street-ouvre-en-hausse 20200821111638

Wall Street cotitza amb noves pujades del 0,5% i continua descomptant que el nou paquet d'estímuls està a punt d'arribar. Així els principals índexs novaiorquesos encadenen tres sessions consecutives de guanys i van camí de tancar la setmana amb un repunt que ronda el 3%.

  • 38.239,66
  • -

La presidenta de la Cambra dels Representants, Nancy Pelosi, ha tornat a conversar durant 40 minuts amb el secretari del Tresor, Steve Mnuchin, i ha reconegut que existeix cert interès per acabar tancant un acord. Recordem que els demòcrates volen tirar endavant 2,2 bilions en ajudes, i els republicans no es mouen dels 1,5 bilions.

Sobre les condicions que ha demandat recentment el president estatunidenc, Donald Trump, Pelosi s'ha mostrat contrària a tancar un acord que impliqui ajudes per a les aerolínies en les quantitats proposades pel president dels EUA. En el matí d'aquest dijous, el mateix Trump reconeixia a Fox News que les negociacions entre tots dos bàndols "estan sent molt productives".

Carl Icahn, llegendari inversor, també creu que els estímuls són a prop, insuflant així esperança als mercats: "Crec que arribaran i que després en vindran més, especialment després de les eleccions presidencials".

ALTRES MERCATS

En el mercat de matèries primeres, el barril West Texas, de referència als Estats Units, cotitza en aquests moments amb una caiguda del 0,3% i es paga a 41 dòlars. Per part seva, al mercat de divises, l'euro es revalora un 0,46% i es canvia a 1,1813 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo estatunidenc a deu anys s'ha situat a 0,77%.

A l'altre costat de l'Atlàntic, les caigudes s'imposen a l'Ibex, que es manté aferrat als 7.000 punts. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat amb signe mixt i unes clares protagonistes: les borses de la Xina continental, que han tornat a cotitzar amb pujades.

Noticias relacionadas

contador