wall-street-ouvre-en-hausse 20200821111638

Wall Street registra pèrdues en una sessió durant la qual les principals borses nord-americanes es mantenen a l'espera de catalitzadors, i després de la seva correcció de dimecres protagonitzada per les caigudes de les tecnològiques, especialment les fabricants de xips.

  • 38.686,48
  • -

"El d'ahir va ser una clàssica rotació de carteres que ja va començar modestament al passat mes de setembre i s'estendrà fins a finals d'any, i fins i tot més enllà", observa David Bahnsen, de The Bahnsen Group.

Al front sanitari, la vacuna de Pfizer i BioNTech que s'ha començat a administrar al Regne Unit des de dimarts ha aixecat una mica els ànims dels mercats.

Aquesta vacuna serà discutida aquest dijous a l'FDA nord-americana, que la setmana que ve passarà a analitzar la candidata de Moderna.

Les negociacions per tancar un nou paquet d'estímuls continuen, i el líder de la majoria de Senat, Mitch McConnell, ha reconegut que republicans i demòcrates "encara tenen un llarg camí per davant".

"Les borses estan afrontant un dels millors escenaris per veure els guanys sostinguts al llarg de l'any que ve", asseveren els experts de JP Morgan. "Esperem que els mercats es vegin impulsats per la recuperació de la crisi de la COVID-19",afegeixen.

En el terreny macroeconòmic, s'ha conegut la dada de l'Índex de Preus al Consum (IPC), que va pujar un 0,2% el novembre, impulsat pels preus de l'energia, i la inflació interanual es va situar a l'1,2%. La xifra és lleugerament superior a l'anticipada pels analistes, que projectaven una alça del 0,1%.

Noticias relacionadas

contador