• El Nasdaq es desmarca amb pèrdues properes al mig punt percentual
  • Aquest dimarts comença la reunió de política monetària de la Reserva Federal (Fed)
New York Stock Exchange, markets, traders, USA, stocks, shares, Wall Street. Photo: Pete Bellis

Els principals índexs de la Borsa de Nova York arrenquen la setmana amb signe mixt. Pujades lleus, de l'entorn del 0,1% pel Dow Jones, i pèrdues del 0,1% per al S&P 500 i del 0,5% pel Nasdaq. Els dubtes s'instal·len així en Wall Street abans de la reunió de la Reserva Federal (Fed) i amb la mirada posada en les pujades del petroli.

  • 40.003,59
  • -
  • 18.546,23
  • -0,06%
  • 5.722,63
  • -

En aquest últim cas, Chevron i Exxon es mouen amb alces d'entre el 0,5% i l'1%, gràcies a l'impuls del cru, que es dispara un altre 4%. El barril tipus Brent, referència a Europa, ha arribat a tocar els 57 dòlars, màxims anuals, després que s'hagi conegut que 12 països productors de petroli que no formen part de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) retiraran prop de 600.000 barrils diaris a partir de gener per contribuir a la retallada anunciada pel càrtel i estabilitzar els preus.

Tot i això, els valors que més pugen al Dow Jones són Coca-Cola i Pfizer, amb alces superiors als dos punts percentuals. En el costat negatiu, Unitedhealth i Visa cauen més d'un 1%.

Al mercat de deute es registren vendes del bo nord-americà, la rendibilitat del qual escala fins al 2,5%. Per la seva banda, l'euro puja més del mig punt percentual fins als 1,062 dòlars.

La gran cita de la setmana en Wall Street és la reunió de la Fed, que comença matí i conclou el dimecres. El mercat dóna per fet que la institució que presideix Janet Yellen pujarà els tipus per primera vegada des de fa un any, quan els va situar entre el 0,25% i el 0,5%. No obstant això, serà clau per als inversors avaluar el missatge i les noves perspectives econòmiques i d'objectiu de tipus per construir les expectatives entorn de la normalització de la política monetària de cara al proper any.

Noticias relacionadas

contador