estatua nina wall street coronavirus
Benno Schwinghammer/dpa

Wall Street torna a fer un descans, immers en la seva escalada cap a nous màxims històrics. Els principals índexs nord-americans han obert a la baixa, corregint així després de les bones pujades registrades durant les sessions anteriors. En concret, el Dow Jones ha caigut després de l'obertura d'aquest dimarts més d'un 0,7%, el Nasdaq cedeix gairebé un 0,3% i l'S&P 500 cau prop d'un 0,5%.

  • 37.775,38
  • -

Les tecnològiques i les aerolínies lideren les caigudes d'aquest dimarts. Les primeres havien estat fins ara el motor de les pujades i, les segones constitueixen un dels sectors més exposats i castigats pel coronavirus.

La Fed avisa al mercat. El president de la Reserva Federal d'Atlanta, Raphael Bostic, ha advertit que la recuperació econòmica podria estar-se estancant. "Estem observant certes coses que poden arribar a ser preocupants i que suggereixen que la trajectòria de la recuperació serà més complicada del que alguns pensaven", ha declarat Bostic.

"Des de la Fed estem estudiant si és un patró sostenible o si es tracta simplement d'una pausa (a la recuperació)", ha postil·lat. "La nostra principal preocupació és saber si realment les pèrdues d'ocupació que estem veient seran temporals o permanents", afegeix.

Pel que fa al mercat de matèries primeres, el petroli corregeix i es juga els 40 dòlars (en el cas del Brent) per l'excés d'inventaris dels EUA, que continua afegint pressió a l'esquist.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex se situa a 7.400 punts i cau, com la resta d'Europa, especialment després de les males previsions de Brussel·les. Finalment, a l'Àsia les borses han seguit eufòriques i han tancat amb noves pujades aquest dimarts.

Noticias relacionadas

contador