wallstreet275
37.735,11
  • -
  • -

A punt de tancar una setmana agitada, Wall Street es decanta clarament pel verd en l'obertura del mercat als EUA. Els seus principals índexs borsaris registren pujades de gairebé l'1% (Dow Jones: +0,7%; S&P 500: +0,8%; Nasdaq: +0,9%) després de tancar mixtos dijous i de viure la seva major caiguda l'any el passat dimecres. Els canvis en la relació entre els EUA i la Xina segueixen movent els inversors.

Al Dow, tots els valors obren en positiu i al capdavant es troben Apple (+1,5%) i el gegant minorista Walmart, que dijous va pujar un 6% després dels seus resultats i repeteix durant aquesta sessió amb una alça de l'1,5%.

Les tensions comercials semblen relaxar-se. "Ahir a la nit Trump va comentar que segons ell, s'arribaria a un acord relativament ràpid, que era optimista i que hi havia converses constructives" expliquen des de Serenitymarkets. I afegeixen que "un altre factor important és que el govern xinès ha anunciat un pla de fort estímul de l'economia".

Els economistes confien que la Fed retallarà els tipus novament aquest any per assegurar-se contra una desacceleració global

La guerra comercial entre els EUA i la Xina segueix sent un gran impulsor dels moviments del mercat. Aquesta setmana, el president Donald Trump acordava amb el seu homònim Xi Jinping retardar els aranzels fins a mitjans de desembre, una mesura dissenyada per evitar qualsevol impacte negatiu en la temporada de compres nadalenques. No obstant això, poc va durar la treva. La Xina donava per trencada aquesta pausa en anunciar que els EUA pretenia imposar més aranzels i va amenaçar amb respondre amb les mesures oportunes.

De moment, el que sembla que continua en peu és la reunió que tots dos mandataris tenen previst celebrar el setembre. "La reunió encara està en marxa, segons tinc entès, però crec que el més important és que estem parlant per telèfon i tenim converses molt productives", va dir Trump als periodistes dijous. No obstant això, el creixent descontentament polític a Hong Kong té el potencial de complicar encara més les relacions entre ambdós.

D'altra banda, les últimes dades macroeconòmiques publicades durant aquesta setmana donen suport a l'opinió del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, que l'economia dels EUA està creixent sòlidament i que la inflació augmentarà. No obstant això, els economistes segueixen confiant que la Fed retallarà els tipus novament aquest any per protegir-se contra una desacceleració global, com expliquen a Bloomberg.

"Les vendes al detall més fortes del previst i els guanys millors del que s'esperava d'empreses com Walmart van ajudar a calmar els mercats. Si bé, els inversors segueixen nerviosos després de la inversió de la corba de rendiment de 2 a 10 anys, ja que és un senyal d'advertència de recessió que és difícil d'ignorar". Així ho destaquen els analistes de London Capital Group, que coincideixen a assenyalar que hi ha "expectatives creixents" que la Fed buscarà reduir els tipus novament durant els pròxims mesos, tot i que les dades recents apunten a un creixement econòmic encara sòlid i una major inflació.

I mentrestant, els inversors segueixen atents al mercat de bons, després que dimecres, el rendiment del Tresor a 10 anys s'invertís, cosa que tradicionalment ha estat un indicador que pot produir-se una recessió econòmica. Aquest divendres el rendiment del bo a 2 anys puja fins a l'1,51%, mentre la rendibilitat del bo a 10 anys se situa a l'1,55%.

Al mercat de divises, l'euro cedeix un 0,3%, fins als 1,107 dòlars, mentre que al mercat de matèries primeres, els futurs del petroli West Texas sumen un 0,2%, fins als 54,56 dòlars.

contador