• Tot això sense oblidar les tensions geopolítiques a Corea del Nord i les eleccions franceses
  • El PIB de la Xina ha pujat un 6,9% durant el primer trimestre en taxa interanual

Compres moderades en Wall Street, després del llarg cap de setmana i a l'espera de diverses referències destacades durant les properes sessions.

  • 38.239,66
  • -

En primer lloc, la tensió geopolítica segueix acaparant les portades dels mitjans de comunicació, després que Mike Pence, vicepresident dels EUA, hagi comentat a Corea del Sud que la "era de la paciència estratègica" amb Corea del Nord ha acabat.

La nova Administració de la Casa Blanca treballa amb la Xina per detenir el programa armamentista del règim nord-coreà i en aquest escenari no es descarta una escalada de la tensió militar a la zona, la qual cosa al seu torn pot provocar un augment de la volatilitat per als actius de risc com la renda variable. Al tauler internacional, també destaca la celebració de la primera ronda de les eleccions franceses diumenge que ve.

En una jornada sense la referència de les borses europees, tancades per la Setmana Santa des de dijous passat, el Xangai Composite xinès ha tancat amb pèrdues del 0,75%, malgrat que el PIB de la Xina ha mostrat un augment del 6,9% durant el primer trimestre en taxa interanual, lleugerament per sobre del 6,8% esperat pel mercat.

A més, divendres passat, encara que Wall Street no va obrir les seves portes, es va publicar que les vendes minoristes als EUA van baixar un 0,2% al març. I les vendes de febrer es van revisar a la baixa fins a una caiguda del 0,3%, enfront de la dada inicial positiva del 0,1%.

"No obstant això, les vendes corresponents al grup de control, que són les que s'usen per al càlcul del PIB i exclouen les categories d'aliments, actuacions, materials de construcció i gasolines, van pujar un 0,5% al març, millor de l'esperat. Durant els últims tres mesos les vendes de control s'han incrementat a un ritme del 4,1% anualizat, comparat amb el 3,8% de finals de l'any passat", destaquen des de Bankinter.

Aquest dilluns, l'índex manufacturer Empire State de Nova York ha baixat a l'abril fins a l5,2 des del 12,4 al març. I l'índex NAHB, que mesura el sentiment del sector constructor, ha baixat al mateix mes fins a 68 des de 71.

A l'escena corporativa, continua la temporada de resultats corresponent al primer trimestre. Aquest dilluns, després del tancament de mercat, el principal protagonista serà Netflix. Dimarts, publicaran les seves xifres Bank of America, Goldman Sachs i Johnson & Johnson, abans de l'obertura, i Yahoo i IBM, després del tancament.

Dimecres, Morgan Stanley, American Express i eBay centraran l'atenció de l'inversors. Dijous serà el torn de Verizon i Visa i divendres presentaran General Electric i American Airlines. "Per a aquesta temporada, el consens de mercat estima que el BPA (benefici per acció) augmenti un 9,7%. Aquests resultats donaran suport a les borses nord-americanes, que porten lateralitzant dues setmanes", assenyalen des de Bankinter.

A més, Ant Financial, matriu d’Alipay i controlada per Jack Dt., fundador d’Alibaba, ha acordat la compra de MoneyGram, després d'elevar la seva oferta inicial un 36%, fins a 1.204 milions de dòlars en efectiu. I les farmacèutiques Eli Lilly i Incyte cauen amb força després que la FDA (regulador dels medicaments als EUA) hagi rebutjat l'aprovació d'un fàrmac contra l'artritis reumatoïde.

En positiu, les accions d'Apple pugen un 0,6% després que l'empresa hagi obtingut els permisos per començar a provar cotxes autònoms a Califòrnia. I McDonald's també avança després de rebre una recomanació positiva de Wells Fargo. Encara que al Dow Jones, els valors més alcistes són Boeing (+1,4%) i Nike (+1%).

Finalment, en altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,8%, fins a 52,76 dòlars, mentre el Brent cau un 0,7% fins als 55,46 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,3%, fins a 1.292 dòlars i cotitza en màxims anuals. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo americà a 10 anys pujafins al 2,22%. I al mercat de divises, l'euro puja un 0,4%, fins a 1,0655 dòlars.

Noticias relacionadas

contador