wall street ouvre en baisse 20210401192839

Guanys a Wall Street liderats per Berkshire Hathaway, que acaba de disparar un 20% els seus beneficis operatius i anunciar la seva enèsima gran recompra d'accions. La borsa nord-americana va caure divendres a prop d'un 1%, però va tancar el mes d'abril amb pujades mitjanes del 5% i a prop de màxims històrics. A destacar, el sector tecnològic cau arrossegat per valors com Tesla i Amazon, mentre els valors més cíclics lideren les compres.

  • 37.880,10
  • -

Warren Buffett, a més d'analitzar el mercat i l'economia actuals, va avançar durant la trobada anual de Berkshire Hathaway que, quan ell no estigui al front, el succeirà Greg Abel com a nou conseller delegat.

En la seva opinió, l'economia nord-americana està que crema. "És una bogeria compradora, la gent té diners a les seves butxaques i està pagant alts preus", ha assenyalat durant la junta anual del seu hòlding inversor.

Janet Yellen també és notícia després d'intentar calmar els temors sobre la inflació sorgits arran del pla de despesa de Biden. La secretària del Tresor dels EUA ha assegurat que la Fed vigilarà a prop aquesta dada perquè no es dispari.

"No crec que la inflació sigui un problema, però si es converteix en un problema, tenim eines per abordar-lo. Són inversions històriques que necessitem perquè la nostra economia sigui productiva i justa", va defensar l'expresidenta de la Fed en una entrevista amb l'NBC.

Per la seva banda, el president de la Fed, Jerome Powell, va comentar la setmana passada que "la situació amb la inflació no és com en els anys 60", en ser qüestionat per un repunt més gran del que s'esperava dels preus. "La pujada dels preus serà transitòria durant uns mesos i posteriorment els preus es normalitzaran", va reiterar.

"Els inversors s'estan equipant per a una altra atrafegada setmana de resultats trimestrals amanida per l'informe d'ocupació", assenyalen els experts de Cresset Capital a CNBC. "Tenint en compte les positives notícies econòmiques i empresarials, el camí sembla clar", afegeix.

En matèria macro, aquest dilluns s'ha conegut el PMI manufacturer definitiu dels EUA a l'abril, que s'ha mantingut en 60,5, en línia amb els pronòstics. No obstant això, l'ISM manufacturer del mateix període ha baixat fins a 60,7 des de 64,7, molt per sota del 65,0 esperat.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics consideren aquesta dada consistent amb la baixada de l'PMI manufacturer xinès fa un parell de mesos; i afegeixen que "els problemes de la cadena de subministrament persisteixen, amb l'acumulació de comandes fins a un màxim de 42 anys i els preus pagats a nivell més alt des de just abans del col·lapse del 2008".

En la seva opinió, "això és consistent amb una inflació PCE subjacent (la mesura preferida de la Fed) en augment fins al 2,5%", en línia amb la previsió del banc central, però "que no necessàriament pot aturar aquí".

A més, l'informe d'ocupació es publica aquest divendres i els analistes ja anticipen la creació de gairebé un milió de llocs de treball, a causa de la reobertura de l'activitat econòmica i el sector turístic.

A l'àmbit empresarial, aquest dilluns només es confessarà davant el mercat Estée Lauder. A més, arrenca el judici de segle entre Apple i Epic Games amb un pastís de 22.000 milions de dòlars de fons.

A més, l'operadora de telecomunicacions Verizon vendrà el seu grup de mitjans, que inclou marques com AOL i Yahoo, a la companyia de capital privat Apollo Global Management per 5.000 milions de dòlars.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,5%, fins als 63,90 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,2% i es canvia a 1,2045 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins a l'1,62% i l'unça d'or puja un 1,1%, fins als 1.789 dòlars. Finalment, el bitcoin puja un 3%, fins als 54.564 dòlars.

Noticias relacionadas

contador