joe-biden

Joe Biden, exvicepresidente dels EUA, ha arrasat al Superdimarts demòcrata, i el mercat ho celebra. La seva victòria a vuit dels 12 estats és ben rebuda per Wall Street, que anticipa un fort rebot després de tancar el dimarts amb caigudes per la sorprenent rebaixa de tipus de la Fed.

  • 40.003,59
  • -

Els inversors prefereixen que Biden sigui el rival de Trump ja que les seves propostes econòmiques són molt més moderades que les de Sanders, encara que de moment no està encara decidit qui serà el candidat demòcrata.

Tornant a la Reserva Federal, el banc central va retallar els tipus en 50 punts bàsics dues setmanes abans de la seva pròxima reunió programada. Aquesta mesura va ser la primera acció d'emergència preventiva des de la crisi de 2008 i ha estat rebuda amb certa sorpresa.

"La sorprenent mesura és la primera actuació d'emergència de la Reserva Federal des del punt àlgid de la gran crisi financera de 2009. La decisió ens sembla que reflecteix cert pànic i planteja la qüestió de si la Fed sap alguna cosa que ningú més en el mercat no sap", apunta Patrik Lang, expert de Julius Baer.

Frank Dixmier, director global de renda fixa d'Allianz Global Investors, és encara més crític; opina que "la intervenció dels bancs centrals en aquesta moment és inútil, fins i tot insalubre". Per a Dixmier, "ens dirigim cap a un xoc en la demanda" que no es pot solucionar amb retallades de tipus i la Fed "està cremant municions que podria necessitar en cas d'una recessió severa".

Dins de l'economia estatunidenca, l'última dada d'ús de la consultora ADP ha mostrat que es van crear 183.000 nous llocs de feina al febrer, una xifra que ha superat la previsió de 175.000.

A Europa, l'Ibex puja malgrat els dubtes sobre les mesures econòmiques preses per a pal·liar l'impacte del coronavirus. A l'Àsia, els mercats també han avançat i decidit ignorar la retallada de tipus de la Fed.

Noticias relacionadas

contador