robert-mueller
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street cotitza amb caigudes durant la primera sessió de la setmana (Dow Jones: -0,3%; S&P: -0,2%) mentre persisteix el temor d’un alentiment econòmic. Aquest dijous es publica a l'altre costat de l'Atlàntic el PIB, referència que se seguirà amb especial atenció, mentre que avui dilluns la calma torna en certa mesura a Europa després de donar a conèixer un IFO a Alemanya del mes de març que millora respecte al mes previ i que ha sortit millor del que s'esperava.

Els dubtes sobre la macro pesen més que la bona notícia de la jornada, que no és altra que aquestes

conclusions de l'informe del fiscal especial Robert Mueller sobre els suposats vincles de Donald Trump amb Rússia que, en teoria, haurien servit perquè guanyés les eleccions.

Finalment, i després de dos anys d'investigacions i continus dubtes sobre l'Administració de Donald Trump, l'informe ha conclòs que no hi va haver confabulació entre aquest i Rússia. El president nord-americà s'ha mostrat satisfet però al mateix temps indignat per tot el que aquest procés ha suposat. Des de la Casa Blanca, la seva portaveu, Sarah Sanders, ha afirmat que avui és un gran dia per als Estats Units i també per Donald Trump.

La notícia s'ha conegut de matinada i a primera hora als EUA Trump ha publicat un tuit mostrant al món el seu bon estat d'ànim.

LA CORBA DE TIPUS

La inversió en la corba de tipus segueix sent un dels temes dels que més es parla aquest dilluns. Divendres es va produir la primera inversió de la corba de tipus entre els rendiments dels bons a tres mes i deu anys per primera vegada des de 2007.

Una corba de rendiment invertida es produeix quan els tipus a curt termini superen els de més llarg termini, cosa que redueix els beneficis dels préstecs bancaris. Una corba invertida també es considera un indicador de recessió.

El rendiment del bo nord-americà a 3 mesos va repuntar divendres fins al 2,455%, mentre la rendibilitat del bo a 10 anys va caure amb força fins al 2,45%, un fet que no passava des de fa dotze anys.

"Els anuncis ultra acomodaticis de la Fed, la debilitat de les dades del PMI manufacturer de març (a Alemanya) i les incerteses geopolítiques i comercials han provocat la primera inversió de la corba de tipus des de la Gran Recessió, ja que el diferencial entre els bons a 3 mesos i 10 anys s'ha tornat negatiu", destacaven els experts d'Oxford Economics.

Noticias relacionadas

contador