wall street cartel pixabay portada
Pixabay

Wall Street es va deixar un 2% divendres passat i un 2% aquest dilluns. Donald Trump va aconseguir, amb les seves decisions respecte a la Xina, que els índexs nord-americans acabin patint. "Cada decisió que va prenent (Trump) contribueix a fer malbé encara més les coses", assenyala un expert a Bolsamanía.

Amb tot, els dos índexs borsaris de referència als Estats Units, el Dow Jones i l'S&P, van camí de marcar un desembre històricament dolent.

Tant l'un com l'altre estan a punt de registrar el seu pitjor rendiment en un mes de desembre des de 1931, quan les accions van patir un dur cop durant la Gran Depressió. El Dow Jones perd un 7,8% i l'S&P, un 7,6% aquest mes.

Tot això el desembre, que és típicament un mes positiu per als mercats. De fet, és el mes del ral·li nadalenc, un ral·li que aquest any ho tindrà molt complicat. El Dow Jones només ha caigut durant 25 desembres des de 1931. Per la seva banda, l'S&P mitjan uns guanys de l’1,6% el desembre, percentatge que el converteix en el millor mes per al mercat. Històricament el millor període el comprèn la segona quinzena de desembre, de manera que les borses haurien de reaccionar ja.

L'OPCIÓ MENYS FAVORITA PER 2019

A tot això se suma que les borses nord-americanes són l'opció menys preferida pels experts per 2019 pel risc que, finalment, assistim a una recessió. Tot i que els experts prefereixen pensar que aquesta no arribarà fins al 2020, la veritat és que la possibilitat del final de cicle està molt present.

Davant renda variable dels Estats Units, els analistes recomanen borses europees després de les caigudes que han patit aquest any, i fins i tot mercat emergents, que es converteixen en l'opció més aconsellada.

Els índexs nord-americans tampoc han tingut un bon any. El Dow i l’S&P es deixen un 5%, respectivament, el 2018, mentre que el Nasdaq encara cotitza en positiu (+1%). Així i tot, els analistes no preveuen un rebot per al pròxim any sinó més aviat que les caigudes s'acreixin en un marc econòmic desfavorable.

Noticias relacionadas

contador