wall street portada bandera bolsamania
37.986,40
  • -
  • -

Wall Street obre en positiu (Dow: +0,28%; S&P 500: +0,26%; Nasdaq: +0,22%) amb l'ull posat a la Xina després d'amenaçar amb represàlies contra qualsevol imposició d'aranzels per part dels Estats Units, mentre els inversors esperen que el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, dissipi a Jackson Hole les incerteses que va deixar després de la publicació de les seves actes aquest dimecres. Durant la sessió prèvia, el mercat dels EUA va recuperar l'optimisme en tancar amb guanys.

Els inversors esperaven que les actes de la Fed donessin més detalls sobre les possibles mesures que podria prendre el banc central de cara al futur. En elles, els funcionaris que van votar per abaixar els tipus d'interès fa tres setmanes van acordar que la mesura no s'hauria de considerar com una indicació que hi ha un "curs preestablert" per a futures retallades. Cosa que no va dissipar els dubtes del mercat, que espera ara el que pugui dir Powell aquest divendres durant el seu discurs durant la celebració de Jackson Hole.

Mentrestant, el portaveu del Ministeri de Comerç xinès, Gao Feng, ha anunciat que la imposició de nous aranzels portarà Pequín a "prendre represàlies", malgrat que Donald Trump, ha decidit fa dies de posposar-ne alguns fins al 15 de desembre.

A l'àmbit empresarial, Nordstrom es dispara un 8% després de presentar els seus comptes trimestrals i sorprendre amb unes dades millor del que s'esperava. Al Dow, Nike (+2,7%) i Boeing (+2,5%) lideren les pujades.

Pel que fa a l'agenda del dia, es coneixeran les peticions d'atur i els índexs PMI manufacturer i de serveis. A més, també informaran dels seus resultats, al tancament del mercat, Salesforce.com i Gap.

Per la seva banda, al mercat de deute, el rendiment del bo a 2 anys nord-americà puja fins a l'1,59%, mentre la rendibilitat del bo a 10 anys arriba a l'1,61%. Al mercat de divises, l'euro avança posicions respecte al dòlar, fins a l'1,1089 dòlars, mentre que al mercat de matèries primeres, els futurs del petroli West Texas sumen un 1%, fins als 56,2 dòlars.

Noticias relacionadas

contador